Kedves Tervezők, Cégek és Partnereink!

 

Dorogi Gabriella újságíró, logopédus, riporter és lakberendező immár több éve Háziasszonya a LOSZ különböző rendezvényeinek.
Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a céges előadóktól és a beszélgető partnerektől a közvetlen és segítőkész felvezetéseiről, a beszélgetések moderálásáról, ezért szívből ajánlom mindenkinek az alábbi lehetőséget!

 

Ács Erzsébet
LOSZ elnöke

 

 

Nem mindenki született Diogenésznek

 

 

És nem azért, mert nincs megfelelő méretű hordója hozzá…

 

A híres görög filozófus és szónok hol bölcseleteivel, hol megbotránkoztató viselkedésével, hol sértő megjegyzéseivel hívta fel magára a figyelmet. Volt, aki bolondnak tartotta, Platón például „őrjöngő Szókratésznak” nevezte, de egy dolog biztos. Diogenész sosem maradt észrevétlen, mindig ébren tartotta hallgatósága figyelmét.

 

No ez az, ami manapság rengeteg előadóból hiányzik. Nagyon sok workshop-on vettem részt, ahol cégvezetők, menedzserek, marketing vezetők tartottak prezentációkat és bizony elenyésző volt azon előadások száma, amit élvezett a közönség. A prezentáció ugyanis nem egy kitöltött sablon alapján készült PPT felolvasását kellene, hogy jelentse.

 Dorogi Gabriella

Az emberek figyelmének fenntartása ma már, ebben a hihetetlenül felgyorsult és ingerekben gazdag világban, nem órákban, még csak nem is percekben, hanem másodpercekben mérhető. 30-40 másodpercenként kell megrázni számukra a „csengőt”.  

 

Arról, hogy ez miként lehetséges, hogyan kell beszélni 5, 50 vagy 500 ember előtt, hogyan kell egy prezentációt előkészíteni, összeállítani és megtartani, mi a jelentősége a szemkontaktusnak, mit lehet kiolvasni a közönség tekintetéből, mit üzenhetünk a testbeszédünkkel és mit olvashatunk ki hallgatóságunk metakommunikációjából, hogyan kell interjút adni az írott sajtónak, rádiónak, televíziónak, hogyan kell viselkedni a kamera előtt, milyen tárgyalási technikákat lehet bevetni és még rengeteg, a kommunikációt érintő kérdésről tartok egyéni, gyakorlati feladatokat tartalmazó képzést felsővezetőknek, marketingeseknek.

 

A kommunikációt illetően nem hiszek a csoportos coachingban, hiszen minden ember más, mindenkinek mások az erősségei és a gyengeségei. Mást kell erősíteni és mást kell pótolni. De hiszek abban, hogy a kommunikáció erősítését, fejlesztését egyre többen tartják fontosnak, mert egy üzlet sikere gyakran csak ezen múlik.

 

Logopédusként, moderátorként, több évtizedes televíziós tapasztalattal a hátam mögött hitelesen tudok segítséget nyújtani mindazoknak, akik felismerik a kommunikáció jelentőségét. Mert a kimondott szónak ereje van.

 

Dorogi Gabriella
gabi.dorogi@gmail.com
www.dorogigabi.com