Dévényi KathyDévényi Kathy

 

Így vall magáról Dévényi Kathy sminkmester, tréner és beautycoach.

 

 

Gyerekkorom óta körbevesznek a különböző művészeti fajták. A zene, a tánc, a festészet, szobrászat iránti érdeklődésem mind-mind hozzájárultak ahhoz, ami a mai szakmám.

 

Sminkesként abszolút a színek világában élek és már 25 évvel ezelőtt tudtam, hogy a munkámhoz szükségem van a más művészeti ágakban is használatos színelméletre. Ezért belevetettem magam és törekedtem arra, hogy többet tudjak a törvényszerűségeiről. 1992-ben módom volt egy szín- és stílus analízis kurzuson részt venni Németországban. Attól a pillanattól kezdve éreztem, hogy a sminkelésnek – a munkámnak – nem csupán a ceruzákról, rúzsokról és “pamacsolásról” kell szólnia.

 

1998-ban alapítottam meg a saját képzési rendszeremre épülő sminkiskolát, ahol a harmadik évtől már rajz és színelmélet órákat iktattam be a tantervbe.   Dévényi Kathy
Nagy lépés volt ez a sminkoktatásban.

 

A vendégeim számára rendszerint feltárom azokat a színelméleti alapokat, mely segítségével könnyebben megértik mit, miért és mivel párosítunk, alkalmazunk egy smink esetében. A gyakorlatba áthelyezve pedig már nem kérdés, hogy miért lett az adott make up az, ami.

 

Szeretek “színes” dolgokkal foglalkozni, számomra minden árnyalat egy egyéniséget tükröz. Kedvelem Johannes Itten professzor tanulmányát, melyet a négy évszak típusra fejlesztett ki.

 

Jelenleg egy új tervemen dolgozom, így csak egyéni tanítványokkal van módom foglalkozni, de a tanítás az életem, így a más irányú elfoglaltságaim mellett ez soha nem szűnik meg létezni.

 

Köszönettel várom a kerekasztal beszélgetést. Találkozzunk a helyszínen!

 

Üdvözlettel
Dévényi Kathy
www.facebook.com/kathydevenyiofficial

 

 

Az alábbi videókból jobban megismerni Dévényi Kathy szakmai hitvallását, munkásságát: