Idő-Tér-Kép

IDŐ-TÉR-KÉP fotópályázat és installációs kiállítás – 2011

 

A MAXCity rendezvénysorozatán szövetségünk egy különálló kb. 80 m2 területen mutatkozhat be a nagyközönségnek. Elkerülendő, hogy túlságosan statikus legyen a kiállítás, fotópályázatot hirdetünk a Junitim Studio Kft-vel közösen.

 

MAX CITY Design+

 

 

 

Az installáció központi eleme és egyben a fotópályázat témája a Junitim által képviselt német gyártók prémium-kategóriás termékújdonságainak magyarországi bemutatása. A Bette GmbH. egy darab acéllemezből készülő, szabadon álló, zománcozott acél fürdőkád családjának legdivatosabb, a SAM Schulte GmbH. pedig beépített, változtatható fényerejű LED világítással felszerelt kozmetikai tükörcsaládjának legújabb tagját hozza Magyarországra.

A pályázat célja a fenti termékek katalógusfotót utánzó megjelenítése egyedi látásmódban, változó környezetben. A három napos pályázat során a termékek más-más környezetbe kerülnek – melyet lakberendezőink terveznek meg. Pénteken a múlt, szombaton a jelen, vasárnap pedig a jövő enteriőrjei jelennek meg – nem feltétlenül a megszokott módon! Különleges anyaghasználat, térszervezés, kiegészítők… A fotók elkészítéséhez tehát biztosítjuk a profi módon berendezett enteriőrt, egy női és egy férfi modellt, valamint alap világítást. Pályázni amatőr és profi kategóriában lehet.


Tervezők:

Múlt: Darida-Sárközi Anita, Katona Etelka, Susán Piroska
Jelen: Koronczay Noémi, Nagy Valéria, Nyakó Judit
Jövő: Budai Ildikó, Dudás Zsuzsanna, Rubin Eszter, Török Bernadett


A fotópályázaton elért eredmények:

  • Péntek, amatőr kategória:  Patkós Tamás
  • Szombat, amatőr kategória: Bakonyi Bernadett
  • Vasárnap, amatőr kategória: Letfusz Katalin
  • 3 nap, amatőr kategória: Katona Etelka
  • 3 nap profi kategória: Visontai Márton
  • Különdíj – abszolút kategória: Rigó Tamás

A fotópályázat képei közül Visontai Márton munkájából válogattunk.