BNV 2010-Trendsziget

BNV 2010 - Trend sziget

Város és Vidék - Elmosódott határok

A Lakberendezők Országos Szövetsége az őszi BNV-n „Város és Vidék – Elmosódott határok” címmel mutatta be installációját a Trend szigeten. A LOSZ tervező csapatában az elmúlt év pályázati nyertesei is részt vettek, így alkották meg LOSZ Trend-sziget standját.

A 168 négyzetméteres területen ismét különlegességeket láthattunk. A tervezők, koncepciójuk alapján a vidék és nagyváros ellentétet járták körül idei enteriőrjeikkel. A standot ezért kétfelé osztották, az egyik a CITY, a másik a COUNTRY életérzést hivatott megjeleníteni…

BNV 2010-Trendsziget
BNV 2010-Trendsziget

Az elképzelések szerint a városi enteriőr egy modern, nagyvárosi stílushoz igazított lakást jelenített meg. A tervezők egy tetőkertet is megálmodtak, jelezvén a városi ember azon vágyát, hogy valami zöld vegye körül. Ezzel szemben a vidékies életmódot hirdető enteriőr a lassúbb életmód mellé tette le a voksát. A külső kert, a lágyabb vonalak nyugalmat árasztanak, ami kell is a városi nyüzsgés után.

A várost és a vidéket egy gyerekszoba kötötte össze, mely akár jelképként is felfogható: ahogy a gyerekek kirepülnek, változhat az emberek életmódja is.

Megfigyelhető, hogy, amíg fiatalok vagyunk, ragaszkodunk a városi nyüzsgéshez, ám amint „révbe értünk” és gyerekvállalásra adjuk fejünket, azonnal az egészséges élet, a jó levegő és a vidéki nyugalom válik elsődleges szemponttá. Aki teheti, kiköltözik a városon kívülre, elővárosokba, vagy mélyebbre, vidékre. Az európai környezetben egyre inkább hangsúly helyeződik a társadalom mobilitására, ami e „kiköltözést” is támogatja. A LOSZ lakberendezői ezt az életérzést ragadták meg, és mutatták be a BNV-re kilátogatóknak.

BNV 2010-Trendsziget

Tervezők:

 

Város:

Dr. Németh Gábor
Nagy Valéria
Szentgyörgyi Ágota

 

Vidék:

Csanád Anna
Rubin Eszter
Sebestyén Angelika