Strohm Teka - Beszámoló a Casa Decor kiállításról

Beszámoló a Casa Decor kiállításról

Inspiráció, innováció, elegancia- ezzel a 3 szóval lehet leginkább kifejezni azt, amit a Strohm Teka képvisel a neves Casa Decor kiállításon

 

 

Az 1992 óta évente megrendezésre kerülő Casa Decor kiállítást méltán nevezhetjük Európa egyik legkülönlegesebb lakberendezési eseményének. A hat héten keresztül látogatható kiállítás és vásár a belső design mellett, az aktuális trendeket, életstílusokat a legmagasabb minőségben mutatja be, ahogy ezt maga a helyszín is szemlélteti.

Madridban minden évben más épület kerül kiválasztásra, aminek 50 helyiségét a belsőépítészek egy-egy nagyobb céggel karöltve a legjobb tudásuk szerint álmodnak és valósítanak meg. Így minden szoba olyan különlegessé válik, amilyen a helyszín is. Így történt ez idén is Madridban, ahol a Goya 89 emblematikus épületének belső terei kerültek újragondolásra.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Strohm Teka idén is megjelent a neves kiállításon, olyan neves spanyol belsőépítészekkel karöltve, mint az Espejo y Goyanes stúdió megálmodói. A letisztult terekről híressé vált szakemberek rendkívül könnyen összhangba kerültek a Strohm által képviselt márkaértékekkel, és az elegáns helyszínhez, valamint a két céghez méltó fürdőszobát terveztek, amely Inspiráló, Gondoskodó, Támogató.

Strohm Teka - Beszámoló a Casa Decor kiállításról
A klasszikus jellegekkel bíró 1920-ban épült Goya 89 jellegét nem csupán megőrizni, hanem kiemelni szerette volna a két belsőépítész, így mindenképpen igazodva az épület értékéhez és hangulatához. A cél a Strohm Teka termékek sokoldalúságának bemutatása volt, amelyek nagyon tiszta és modern vonalvezetéssel rendelkeznek, de tökéletesen illeszkednek bármilyen típusú térbe, a legmodernebbtől és a minimalistától az extrém klasszicizmusig, mint ebben az esetben.

„A tervezett fürdőszoba egy olyan ambiciózus tér, amelyben igyekeztünk újra létrehozni egy barátságos fürdőszobai környezetet, amely egyesíti a márka értékeit – támogat, gondoskodik és inspirál – valamint a stúdió identitástudatát. A projektet a Strohm márka erős filozófiája, amelynek célja, hogy a fürdőszobákat a testi és lelki feltöltődés terévé alakítsa át, valamint a hozzá rendelt tér jellege inspirálta. Újra akartuk teremteni, hogy milyen lehetett volna egy ilyen otthon Barrio de Salamanca szívében, és hogy a falakon és a burkolatokon keresztül hogyan halad át az idő, lelket adva az egyes tereknek” – nyilatkozták Cristina Espejo és Marta Goyanes belsőépítészek.

Egy hangulat minden egyes fürdőszobában töltött perchez, amely kiemeli a termékeket.

A tér három hangulatot mutat be, amelyek közül az első a zuhanyzás „pillanata” kötöttségek nélkül. A teljes fürdőszobát tekintve talán itt egyesíti leginkább a stúdió az innovációt az eleganciával és a klasszicista jegyekkel. A tágas zuhany térben a fürdőzésnek nem szab határt sem függöny, sem kabin, így a teljes szabadság érzését nem csupán a zuhany tér mérete, hanem kialakítása is erősíti. A termék kiemelésére az Espejo y Goyanes egy boltíves teret hozott létre látványos mészkő kivágással, amelyet az antik burkolatokkal foglalkozó Espacios Nazaríes készített, lágy, de nagyon feltűnő tónusokban. Ennek a térnek célja, hogy a szemet a zuhanyzókra irányítsa, valamint felidézze a római fürdők hangulatát.

Strohm Teka - Beszámoló a Casa Decor kiállításról
A teljes fürdőszobában Leticia Mezzeta által lepusztított festékkel díszített falakat, festékrétegek díszítik, melyek olyan textúrát hoznak létre, amely tükrözi az idő múlását, de könnyed és elegáns marad. A tér többi részében a szoba eredeti melix fenyőfa padlóját felújították, és Bona lakkozással és matt páccal kezelték.

A következő „pillanat” újrateremtésére a mosdókagylók helye szolgál, ahol a szoba legvilágosabb területére lépünk, köszönhetően a nagy íves ablakoknak, csodálatos kilátással a Calle Goyára. A Strohm Teka számára tervezett bútorok matt nikkel hatású fémlemezből készültek, márvány felülettel, amely kontrasztot alkot a sötét fa fülkékkel. A bútoron található a márka által forgalmazott ikonikus Itaca kollekció háromszögletű, tömör, öntött márványból készült mosdókagylója, amely illeszkedik az ugyanebből a kollekcióból származó falba épített krómozott csaptelephez.

Strohm Teka - Beszámoló a Casa Decor kiállításról
Az utolsó „pillanat” a legbefogadóbb és legintimebb helyiség rész, ahol az Alaior kollekció masszív öntött márványból készült impozáns kádja és padlóba szerelt krómozott csaptelepe található. A fürdőkádat nagyméretű polcok keretezik, amelyek kiemelik eleganciáját. Mögötte egy Espejo y Goyanes stúdió által tervezett és a Texhatenea által készített faliszőnyeg található, amely az élet fáját ábrázolja. A tér inspirációjának forrása, a gondoskodás, az idő múlása és a tartósság.

Strohm Teka - Beszámoló a Casa Decor kiállításról
„Nagyon elégedettek vagyunk az idei kiállításon bemutatott térrel, amely kétségtelenül lehetővé teszi számunkra, hogy az innováció iránti elkötelezettségünk mellett bemutassuk termékeink sokoldalúságát és azt, hogy azok bármilyen térbe integrálhatók, mindig a pihenés, a jólét és az inspiráció pillanatait teremtve bennük”. – nyilatkozta Andres Castejón, a Strohm Teka nemzetközi vezérigazgatója.

A Casa Decor kiállításon a Strohm Teka évről – évre igyekszik emlékezetes teret alkotni, így ehhez és a márka értékeihez illő belsőépítészt kiválasztani. Az idei tér elsődleges célja az időtlenség kifejezése volt, így a klasszikus elegancia megjelenése összefonódva a legújabb innovációkkal.

A Casa Decor belsőépítészeti, dizájn, trend és életstílus kiállítás és vásáron minden évben találkozhatunk különleges terekkel, így kíváncsian várjuk 2023 tavaszán mit tartogat számunkra az esemény, egy újabb inspirálódásra.

Strohm Teka csapata