Schneider Electric - Plan(t) Your Future

A Schneider Electric a világ legfenntarthatóbb vállalata 2021-ben

Nagyszabású rendezvénysorozatot szervezett novemberben négy hazai egyetemen a Schneider Electric, a program középpontjában a fenntarthatóság és az ezzel kapcsolatos törekvéseket támogató megoldások voltak. A 2021-ben a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott cég eseményein összesen mintegy 300 hallgató vett részt az intézményekben.

Négy állomásból álló turnéra indultak november 15. és 18. között a Schneider Electric szakértői, akik a Plan(t) Your Future – Go Schneider Fenntarthatósági Hét keretében izgalmas előadásokban mutatták be a vállalatot a hallgatóknak, illetve azt, hogyan segítik megoldásaik a fenntarthatósági törekvéseket. A programban olyan témák szerepeltek, mint az épületautomatika, az energiamenedzsment és a microgrid rendszerek, de szóba kerültek a villamosenergia-vásárlási megállapodások (PPA), valamint a szén-dioxid kvóta kereskedelem is.

A Schneider Electric szakemberei az Óbudai Egyetemen, a Corvinus Egyetemen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartottak előadásokat. A programra a fenntarthatóság iránt érdeklődő, a jövőjüket az ehhez kapcsolódó területeken, például az energetikában elképzelő hallgatókat várták elsősorban. A 4 helyszínen összesen mintegy 300 fiatal részvételével zajlottak az események. Az előadásokat követően a hallgatóknak lehetőségük nyílt arra, hogy elbeszélgessenek a cég munkatársaival, értékes szakmai kapcsolatokat építsenek.

„Az év elején a Corporate Knights nevű szervezet a világ legfenntarthatóbban működő vállalatának választotta a Schneider Electric-et. Számunkra a fenntarthatóság már 15 éve a hétköznapok része, ennek jegyében fejlesztjük új termékeinket és szolgáltatásainkat. Izgatottan vártuk, hogy bemutathassuk a hazai egyetemistáknak is, hogy milyen az élet a Schneidernél, milyen projekteken dolgozunk és hogyan tudjuk támogatni a klímavédelmi törekvéseket különböző megoldásainkkal. Úgy gondolom, nagyon sikeres volt a négy állomásból álló sorozatunk, a munkatársaink rengeteg kérdést kaptak a fiataloktól, ami azt mutatja, hogy érdekli őket a téma és a cégünkre is kíváncsiak” – mondta el a Schneider Electric képviselője.

Az eseménysorozat zárórendezvényén Dr. Radácsi László, a BGE rektorhelyettese, Dr. Zilahy Gyula, a BME tanszékvezető egyetemi tanára és Dr. Munkácsy Béla, az ELTE oktatója előadásait hallgathatták az érdeklődők, végül pedig fenti szakemberek Méhes Martinával, az Energiaklub képviselőjével, és Feldmájer Benjáminnal, a Schneider Electric fenntarthatósági program menedzserével kiegészülve rendkívül tartalmas kerekasztal beszélgetést folytattak Magyarország 2050-ben várható fenntartható digitális energiarendszeréról.

 

A Schneider Electricről

A 2021-ben a világ legfenntarthatóbb vállalatának választott Schneider Electric célja, hogy mindenki a legtöbbet hozhassa ki az életet adó energiából, erőforrásainkból és a fenntarthatóságból, mindig és mindenhol. Life Is On.

A vállalat élen jár a digitális átalakulásban, világszínvonalú folyamatokat és energiagazdálkodási technológiákat integrál, vezető megoldásokban egyesíti az egész életciklust átölelő, a végponttól a felhőig összekötő vezérlőket, szoftvereket és szolgáltatásokat, integrált irányítást kínálva az otthonok, épületek, adatközpontok, az infrastruktúra és a különböző iparágak számára.

A Schneider Electric Magyarországon

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon. A hazánkban mintegy 2000 főt foglalkoztató társaságnak jelenleg négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint 20 országot kiszolgáló logisztikai központja (CEElog Szigetszentmiklós) van Magyarországon. Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központ (Front Office), valamint az ESS (Energy and Sustainability Services) részleg európai központja. A társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központjának szintén a magyar főváros ad otthont.