Őszi Szakmai Konferencia 2019

DESIGN ABLAK – NEMZETKÖZI KITEKINTÉSEK – EGY NYELVET BESZÉLÜNK?

Őszi Szakmai Konferencia 2019 – képekben

 

“Vannak olyan sarokkövek a magánéletünkben és a munkánk során egyaránt, ahol mindig megállunk, megpihenünk, feltöltődünk. Ilyen az Öbölházban ötödik alkalommal megrendezésre kerülő konferencia, ami méltán lett az egyik legnépszerűbb állomása az őszi szakmai programoknak. Az év utolsó, nyarat idézően szép napsütéses órái, a Duna csendes kéksége mellé idén is megkaptuk a kiállítás nyüzsgését, az előadóterem inspiráló, újdonságokat felvonultató prezentációit, az egész napos állófogadás finom ételeit, italait, a baráti találkozásokat, szakmai beszélgetéseket.

Érdekes érzés volt megtapasztalni, hogy a történések „ismerősségét” mennyire nem rutinszerűségként, hanem újabb lehetőségként éltük meg. „Design Ablak – nemzetközi kitekintések” állt a rendezvény címében. Erre az érdekes témára felfűzve az előadók sorra elláttak bennünket olyan információkkal, amelyek hasznosságához nem férhet kétség. Megismerkedhettük földrészeken átívelő trendekkel és előremutató új megoldásokkal egyaránt. Hálásak vagyunk a kiállítóknak, előadóknak, hogy egész nap a rendelkezésünkre álltak, bemutatókat tartottak, ismertettek, tájékoztattak, kreatív játékra hívtak, vendégül láttak és elhalmoztak bennünket a kedvességükkel.

Különleges tapasztalás volt, hogy mennyire mást gondolunk arról, hogy vajon „Egy nyelvet beszélünk?”-e. A kerekasztal (ami szögletes 🙂 ) vendégei Dorogi Gabriellával beszélgetve, számos aspektusból elevenítették meg ezt a témát. Kalandoztunk az építészet, belsőépítészet, lakberendezés, öltözködés, divat és az illatok világában… jártunk gondolatban USA-ban, Los Angelesi butikokban, Milánóban a Sicis standján, Svájcban, Chilében, Németországban, Versailles kastélyaiban és bármilyen furcsa, de még egy magyar elsőosztályú vasúti kocsiban is. Remek volt, hogy elvittetek bennünket egy ilyen érdekes utazásra.

Arra, hogy a design ablakból mennyire messze lehet látni, Varró Zoltán designer adta meg a választ, aki Comoból üzent nekünk egy video bejelentkezésben. Beavatott bennünket a legújabb szálloda tervezésébe, betekintést nyerhettünk a „Comoi projekt” kulisszái mögé. Azt hiszem, – minden túlzás nélkül állíthatom, – hogy rajongói lettünk mindannyian.

Tudom, hogy egy ilyen színvonalas rendezvény nagyon komoly munkát, odafigyelést, szervezést, odafigyelést igényel. Kedves kollégák, kolléganők, szakmai partnerek, megálmodók, létrehozók, „karmesterek”… Ács Erzsébet, Kővári Judit… nektek KÖSZÖNJÜK, a nemzetközi „kitekintőknek” pedig…THANK YOU, VIELEN DANK, MERCI, GRAZIA, GRACIAS… 🙂

 

Molnár Judit
lakberendező

fotók

Sárközi Péter