LAKBERENDEZŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGÉRŐL

KÜLDETÉS

A Lakberendezők Országos Szövetségének küldetése a magas színvonalú lakás- és környezetkultúra népszerűsítése, valamint a lakberendező és céges tagok tevékenységének a támogatása.

Az elmúlt években a lakberendezők és a céges tagok közös kiállításokon mutatkoznak be a nagyközönségnek, népszerűsítve a lakberendezést, amely mára elfogadott és keresett szakmává vált hazánkban is.

A szövetség biztosítja tagjai számára az új információkat, közvetíti a szakmai újdonságokat, melyek nélkülözhetetlenek a folyamatos fejlődéshez.

A LOSZ 2003-tól minden évben pályázatot ír ki az „Év Lakberendezője” címmel, amely azóta kibővült az „Év Pályakezdő Lakberendezője” és 2012-ben az „Év lakberendező Teamje” kategóriákkal.

A 2012.  évtől az „Év lakberendezője” pályázatunk minden kategóriában „nyilvánossá” vált, így azok a tervezők is beadhatják pályaművüket, akik még nem tagjai a Szövetségnek. Az elmúlt évek díjazottjai ma már Szövetségünk tervező tagságát erősítik és arról számolnak be, hogy pályázati helyezésük komoly lendületet adott szakmai ismertségüknek.

Az internet világában ma már mindenki kézhez kapja a legfrissebb információt, pár kattintással megtalálja a keresett szakembert, üzletet és terméket. A személyes kapcsolatot azonban semmi nem pótolja! Az azonos érdeklődéssel rendelkező, a szakmát magas színvonalon képviselő tagok, a rendezvényeken eszmét cserélhetnek, üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

Célunk, hogy a pályakezdő és a több éve pályán lévő tervező is hasznos, naprakész információt kapjon az újdonságokról, mely elengedhetetlen a lakberendezői szakma gyakorlásában. Egyre népszerűbb a „LOSZ kedd” szakmai napunk, ahol céges tagjaink kapnak lehetőséget a bemutatkozásra, illetve újdonságokról, kiállításokról kapnak információt a lakberendezők. Az igényeknek megfelelően egyéb témában meghívott szakemberek tartanak előadást.

Az elmúlt évek egész napos Szakmai Konferenciáit egyre nagyobb érdeklődés kíséri. Az előadó partnerek bemutatják legújabb fejlesztéseiket, amiket a lakberendezők munkáik során naprakészen tudnak alkalmazni, így emelve az általuk tervezett otthonok kényelmét, funkcionalitását és designját.

Online oldalakon is népszerűsítjük, hirdetjük szövetségünket és tagjainkat.

A megújulás folytatódik, a szövetség szakmai és érdekképviseleti szerepe ugyanolyan fontos ma is, mint a megalakuláskor.

12456

PROJEKTEK

345

TAGOK

182

DÍJAK

3048

ELÉGEDETT ÜGYFÉL

Történelem

1994 nyarán a Junior Center kibocsátotta első végzett lakberendezőit. A hallgatók államilag elismert oklevelet kaptak, a vizsgabizottság elégedett volt, a tanári gárda azt látta, hogy a két éves munkájuk nem volt hiábavaló. Mi mégsem voltunk teljesen elégedettek. Tudtuk, most jön a neheze. Ahhoz, hogy a több mint 20 fiatal fiú és lány reményei valóra válhassanak, el kell ismertetni egy nálunk még új, sokszor talán elutasított szakmát, piacképessé kell tennünk az iskolánkban szerzett tudást. Tudtuk, hogy ezért felelősek vagyunk, és éreztük ennek a felelősségnek a súlyát.

Az iskola sok mindennel próbálkozott: kiállításokra, céglátogatásokra hívták a hallgatókat, szakirodalmat szereztek be számukra, nyári kreatív táborokat szerveztek. Az egyik ilyen nyári tábor hozta meg a megoldást. Velembe, 10 napos együttlétünkre – Isten tudja milyen sugallatra – debreceni vendégeket is hívtunk. Ott, az erdő szélén, a tábortűz fénye mellett… már nem is emlékszem, ki mondta ki először – vagy a debreceni Hagymásy Marika, vagy az akkor még nagyon fiatal, de már nagyon okos Feuertag Ottó. Mindegy is már. A lényeg az, itt született meg a gondolat: Szövetség kell. Elhangzott a szó, ott lebegett felettünk az esti csendben és ízlelgettük, örültünk neki, lelkesedtünk és azonnal tervezgetni kezdtünk. Mi, néhányan. Az alapítók.

Alig néhány hónappal később Budapesten, egy római parti szálloda halljában megalakult a Lakberendezők Országos Szövetsége. Nem voltak sokan, talán húszan, huszonöten. 1996 márciusának első közgyűlése elindította az érdemi munkát. Már élt a Szövetség, első elnöke Mózer Noémi, titkára Csiszár Jutka. És büszkén nézegettük a logót, amelyet Bali Tamás nekünk tervezett. Az első igazi közgyűlésen, Balatonbogláron már ott voltak a lakberendezők mellett a belsőépítészek és azok a forgalmazók, gyártók is, akik korán felismerték: egy hajóban evezünk. Ott volt az első pillanattól segítő és a mai napig a LOSZ mellett álló Berényi János, aki mindig önzetlenül adott lehetőséget a LOSZ-nak is, a tervezőknek is a bemutatkozásra. Hihetetlenül sokat köszönhet a Szövetség Neki.

Ettől az időponttól kezdve felgyorsultak az események. A cégek hol méltóbb irodával, hol bútorokkal, hol katalógusokkal segítettek. A LOSZ Teraszok felértek egy továbbképzéssel, és az ottani pogácsázások mellett szakmai barátságok szövődtek. Kiállítások, céglátogatások itthon és külföldön, munka és még több munka, ami azt eredményezte, hogy a Szövetség kezdte kinőni a gyerekcipőt. De veszteségek is voltak. Volt, aki a szakmát hagyta el, volt, aki az országot is és volt, aki végleg elment. Jákfalvi doktorra, aki tanácsaival segített baráti társaságból Szövetséget szervezni és jogi formába öntötte az első alapító iratot, Ringbauer Erzsire, aki első pillanattól kezdve jelen volt, tanult és tanított is, Schopp Anikóra, akit nemcsak alapos és szép munkái, hanem kedvessége, embersége, barátsága tett ismertté, már csak emlékezhetünk.

Tegyük meg néha… ez az oldal erről szól. Egy kis visszaemlékezés a múltra.

Kertész Mari
Junior Center

VEZETŐSÉG

A 2015. május 27.-én megtartott Rendes Tisztújító Közgyűlésünk választotta meg a Lakberendezők Országos Szövetségének jelenlegi elnökségi tagjait. Az Elnöki, Gazdasági Társelnöki, és Szervezetvezetési Társelnöki beszámolókat elfogadta a Közgyűlés, és megválasztotta a tisztségviselőket a következő három évre.

A LOSZ VEZETŐSÉG TAGJAI

AZ ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG TAGJAI

AZ ETIKAI BIZOTTSÁG TAGJAI

A TAGFELVÉTELI BIZOTTSÁG TAGJAI

MIT NYÚJT ÖNNEK A LOSZ TAGSÁG?

A Lakberendezők Országos Szövetsége szakmai szövetséget nyújt minden tagja számára.

Tagok lehetnek lakberendezők, belsőépítészek, iparművészek, lakberendező hallgatók, valamint a szakmánkhoz közel álló iparosok és kereskedő cégek egyaránt.

A gazdasági nehézségek idején különösen fontos az összefogás. A gyártó, illetve forgalmazó cégek tervező tagjainkon keresztül bővíthetik ügyfélkörüket, lakberendezőink pedig hasznos ismeretekkel gyarapodhatnak és az együttműködés révén anyagi előnyökre is szert tehetnek.

 

Tervezőink, pártolóink, hallgatóink

 • Kapcsolati rendszerünkben olyan erő rejlik, mely megsokszorozza lehetőségeinket, szélesíti látókörünket, tudásunkat. Plusz energia, melyet okosan használva sikeressé válhat.
 • A szakmai újdonságok nélkül – melyek ismerete ebben a szakmában is elengedhetetlenül szükséges – nem válhatunk sikeres tervezővé. Ezért rendszeresen szervezünk továbbképzéseket, szakmai napokat, gyárlátogatásokat.
 • Minden új belépőnek lehetősége van egy saját bemutatkozó oldal feltöltésére, ahol megmutathatja legjobban sikerült munkáit, rajzait, megvalósult terveit, melyek referenciaként szolgálnak a leendő megrendelőknek.
 • Segítséget nyújtunk a pályakezdő lakberendezőknek, a mentor szolgálat keretein belül. Aktív, sikeres lakberendezőktől kaphattok hasznos tanácsokat első munkáitoknál.
 • Évről évre kiírjuk az „ÉV LAKBERENDEZŐJE“ pályázatot, mely rangos szakmai elismerést jelent a pályázaton nyertes tervezőknek. A díjazottak, kivétel nélkül mind jelentős szakmai sikereikről számolnak be a nyertes pályázatot követően.
 • A Szövetség által támogatott kiállításokon alkalom nyílik a tervezőknek a nagyközönség előtti különleges bemutatkozásra.
 • A Szövetség web és a facebook oldalain folyamatos publikálási lehetőséget biztosítunk.
 • Részvételi lehetőség a cégek által kiírt pályázatokon, ahol az értékes nyeremények mellett élvezhetitek az elismerés adta további szakmai sikereket is.
 • Hirdetési felületeinken (weblap, hírlevél, social marketing felületek, stb.) kedvezményes megjelenési lehetőségeket biztosítunk tagjaink számára.
 • Érvényes tagsággal rendelkező tagjaink használhatják névjegykártyáikon, hivatalos anyagaikon a LOSZ megkülönböztető logóját, mely a tagsági jogviszonyról tájékoztat.
 • Érvényes tagsággal és tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjaink (az igazolvány felmutatásával) országosan 1150 üzletben, szolgáltatóhelyen, illetve webáruházban átlagosan 11,4 százalékkal olcsóbban vásárolni. A kedvezmények megismeréséhez érdemes ellátogatni a LOSZ-TAGKÁRTYA KEDVEZMÉNYEK című oldalunkra.

Céges tagjaink

 • Előnyt élveznek közös kiállításaink megvalósítása alkalmával.
 • Első körben a kiállítások szponzorációját mindig céges tagjaink körében hirdetjük meg, így biztosan nem maradnak le a kínálkozó lehetőségekről.
 • Automatikusan megkapják szövetségünk taglistáját, ami gyors és közvetlen kapcsolat-felvételi lehetőséget biztosít számukra.
 • Minden új belépőnek lehetősége van egy bemutatkozó előadás keretében közelebb kerülni tervezőinkhez.
 • A szakmai programok szervezése során is elsőbbséget biztosítunk tagcégeink számára, legyen az akár az évente megrendezésre kerülő LOSZ konferencia, vagy akár valamelyik kiállításunkhoz kapcsolódó előadás-sorozat.
 • Minden céges tag neve bekerül a weboldalon található ismertető rendszerbe.
 • Hirdetési felületeinken (weblap, hírlevél, social marketing felületek, stb.) kedvezményes megjelenési lehetőségeket biztosítunk tagjaink számára.
 • Örömmel fogadjuk céges tagjaink közös pályázatokra vonatkozó elképzeléseit, segítünk és részt veszünk a pályázati kiírásában és lebonyolításában.
 • A Szövetség web és a facebook oldalain folyamatos publikálási lehetőséget biztosítunk.
 • Érvényes tagsággal rendelkező tagjaink használhatják névjegykártyáikon, hivatalos anyagaikon a LOSZ megkülönböztető logóját, mely a tagsági jogviszonyról tájékoztat.
 • Érvényes tagsággal és tagsági igazolvánnyal rendelkező tagjaink (az igazolvány felmutatásával) országosan 1150 üzletben, szolgáltatóhelyen, illetve webáruházban átlagosan 11,4 százalékkal olcsóbban vásárolni. A kedvezmények megismeréséhez érdemes ellátogatni a LOSZ-TAGKÁRTYA KEDVEZMÉNYEK című oldalunkra.

 

 

Amennyiben a tagság lehetősége felkeltette érdeklődését, kérjük jelentkezzen elérhetőségeinken és mi tájékoztatjuk a következő tagfelvételi bizottsági ülés időpontjáról és a belépési feltételekről!

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a LOSZ tagsággal kapcsolatos információkat a következő oldalakon is találhat.

Hogyan lehetek tag?

Tagdíj és tudnivalók, támogatás.

TAGDÍJAK ÉS TÁMOGATÁS

ÉVES BESZÁMOLÓK

Üres fül. Tartalom hozzáadásához szerkeszd az oldalt.
Üres fül. Tartalom hozzáadásához szerkeszd az oldalt.
Üres fül. Tartalom hozzáadásához szerkeszd az oldalt.
Üres fül. Tartalom hozzáadásához szerkeszd az oldalt.
Üres fül. Tartalom hozzáadásához szerkeszd az oldalt.

Karrier, gyakornokság, álláshirdetés

 

Tisztelt Olvasó!

 

A karrier és gyakornokság oldalon olyan lehetőségeket talál, amelyek szakmai fejlődését, pályáját segíthetik.

 

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a feltüntetett lehetőségek időrendi sorrendben a legfrissebb bejegyzéssel kezdődnek, és az egyes bejegyzésekben található információk aktualitása a bejegyzés időpontjától függően esetenként már nem biztos, hogy időszerű. Továbbá felhívjuk figyelmét, hogy a hirdetések tartalmáért felelősséget vállalni nem tudunk.

 

Amennyiben Ön szeretné, ha hirdetését vagy ajánlatát megjelentetnénk, töltse ki az alábbi űrlapot!

ALAPSZABÁLY, SZMSZ

pdf

2045 Törökbálint, Tópark u. 1/a. MaxCity Lakberendezési Áruház, II. emelet 219.