LOSZ Őszi Szakmai Konferencia - képes összefoglaló

KAPCSOLÓDÁSOK – INTERDIGITATIONS

(fogaskerékszerű illeszkedés, összefonódás, egymásba illeszkedés)

Őszi Szakmai Konferencia 2023 – képes összefoglaló

„Kedves barátok, kollégák, szervezők, szakmai parterek!

 

„Kapcsolódás”-ra invitáltak bennünket a Lakberendezők Országos Szövetségének idén immár nyolcadik alkalommal megrendezésre került szakmai konferenciájára. A meghívó tartalmas szakmai programot és színvonalas vendéglátást ígért. Azt hiszem, mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ennél sokkal többet kaptunk. A program hívogató címe valósággá vált. Létrejöttek a kapcsolódások és ennek számtalan formáját tapasztalhattuk meg.

Az első kapcsolódás a már megszokott szép helyszín volt, hiszen a Duna ölelésében a Kopaszi-gáton, az Öbölházban találkoztunk.

Bekapcsolódtunk azonnal a közösség vérkeringésébe. Kollégák és barátok együtt indítottuk a délelőttöt, ittuk meg kávénkat és beszélgettünk a szakmai partnerek képviselőivel.

Lekapcsolódott 9.15-kor a világítás a zsúfolásig telt előadóteremben és a kivetítőn futó prezentációk elkezdődtek.

Átkapcsolódott a hallgatóság szakmai „üzemmódra” és kíváncsian hallgatta az előadókat a legújabb fejlesztésekről, különleges termékekről, új technológiákról, innovatív anyagokról.

Kikapcsolódtunk délben, hiszen finom ebéddel, különleges ételekkel és italokkal vártak bennünket.

Visszakapcsolódtunk kora délután és újra a szakmai órák kapták a főszerepet, de azért még előtte…

kapcsolódtunk a kerekasztal (ami még mindig szögletes) „lovagjainak” megismételhetetlen sziporkáira, különleges gondolataira.

Elkapcsoltunk egy rövid csend erejéig és Pozsonyi József kollégánkra emlékeztünk, aki tavaly ősz óta már nincs közöttünk.

Ide és oda kapcsolódhattunk, hiszen az előadások mellett a szakmai partnerek kiállítási standjai vártak bennünket és kapcsolódási pontként még workshopok is segítették gyakorlatba ültetni a hallottakat, látottakat.

Összekapcsolódtunk persze még számtalan módon. Régi emberi, szakmai és üzleti kapcsolatok folytatódtak és újak indultak, gyakorló tervezők és pályakezdők találkoztak, gyártók és forgalmazók tájékoztattak, válaszoltak a kérdésekre, partneri együttműködések jöttek létre, ismeretségek köttetek, barátok, kollégák beszélgettek…

A konferencia létrehozóinak, megálmodóinak szándéka egyértelmű volt. Így fogalmaztak: „Az idei konferencia hívószavát a Salone del Mobile Milano után választottuk, mert sose volt még ennyire fontos az összefogás, a szakmai kapcsolatok építése, mint napjainkban.”

Köszönöm a kollégáim, tervezőtársaim nevében is a szervezőknek, előadóknak, kiállítóknak, hogy ennek a mottónak a szellemében részesei lehettünk a már megszokott professzionális módon bonyolított rendezvénynek.

…és köszönök a saját nevemben is mindent, hiszen kapcsolatban lenni veletek jó, kapcsolatban lenni veletek szakmai alapvetés!”

 

Molnár Judit
lakberendező