S/ALON - XXI. sz-i zeneszoba

Öt inspiratív enteriőr a S/ALON Budapest lakástrend kiállításon

 

A S/ALON Budapest lakástrend kiállítás főtámogatója, az OTP Lakástakarék, a Lakberendezők Országos Szövetségét kérte fel, hogy lakberendezőik öt olyan helyiséget tervezzenek meg, melyek túlmutatnak a megszokott formákon és megoldásokon, és egyúttal megmutatják az OTP Lakástakarék termék felhasználhatóságának sokféle lehetőségét.

 

XXI. SZÁZADI ZENESZOBA

Gróz Liliána Manka munkája

 

„Amikor zeneszobáról beszélünk, sokunknak a Mozart, Bach és Beethoven idejében kedvelt klasszikus stílusjegyű enteriőrök jutnak eszébe. Azonban, ahogyan a zenei stílusok és a technika szüntelenül változik, úgy az igények is átformálódnak. Éppen ezért úgy gondolom, ideje elengednünk a hagyományos zeneszobák fantáziaképét, hogy helyébe léphessen egy sokkal személyre szabottabb elképzelés.”

Gróz Liliána Manka megközelítése szerint a zeneszoba tulajdonképpen a nappalik új világa, amit a nap bármely szakaszában előszeretettel foglalhat el az egész család. Tovább gondolva a hagyományos értelemben vett nappalik funkcionalitását, szakítva a hagyományokkal, elsődleges szempont volt a TV és különböző vetítő készülékek elhagyása annak érdekében, hogy a helyiségben tartózkodó személyek zavartalanul élhessék meg az egyszeri és megismételhetetlen pillanataikat. Itt mindenki aktívan, egymásra figyelve töltheti el a szabadidejét.

 

S/ALON - XXI. sz-i zeneszoba