Banyár Enikő - Etyeki borászat rendezvényterme

Etyeki borászat rendezvényterme

Kedvenc munkáim közé tartozik ez a projekt. Etyek híres borvidék, hosszú évek óta foglalkoznak ott szőlőtermesztéssel és borkészítéssel. Több borászat is megtalálható ott, mint például az Etyeki kúria, ami már 1996 óta működik. Több hektáros területen gazdálkodnak, és egyedi vendéglátó és rendezvény terek megtalálhatóak.

Az egyik ilyen régebbi rendezvénytermük belső dizájnjának átalakítására kértek fel, úgy, hogy a borászathoz hű hagyományos elemeket tartsuk meg. A 35 m2-es helyiségben megtalálható egy tálaló helyiség és egy konferencia terem, ezek mellett mosdó, és egy autentikus pince, ami 150 éve az épület része.

Színeiben és stílusában hűek akartunk maradni a Kúria színeihez, ami erősen a beton hatást emeli ki, így a falak szürkés színt kaptak, a bútorok pedig kellemes őszi színeket, narancssárgát, ami a borászat legkedveltebb időszaka. A falon dekor elemekként megjelennek, a borászat híresebb borainak címkéi.
A konyha rész is átalakult, kapott egy nagy szigetet, ahol a nagy felületnek köszönhetően kiválóan megoldható a tálalás, és mögötte kicsit rejtve a felszolgálás.
A mosdó is felújításon esett át, a korábbi egy személyes kialakítást bővítettük és kétférőhelyes, világos teret teremtettünk.

 

Banyár Enikő
lakberendező