Budai Ildikó

Budai Ildikó – Megbízó és lakása…

Minden munka, minden megbízás más és más. Éppen úgy, ahogy minden megbízó.

 

Ezért sem lehet, és nem is szabad sablonokban gondolkodni, maximálisan alkalmazkodni kell a megrendelő személyiségéhez. A lakberendezőnek egy kicsit pszichológusnak is kell lenni, ki kell derítenie, hogy milyen színek, formák között érzi jól magát, és mit vár el tulajdonképpen leendő lakásától az ember, különben nem lehet személyre szabott, jól működő tereket létrehozni. A lakásnak tükröznie kell lakója egyéniségét, hogy valóban az otthona legyen.

Erre egy rendkívül jó és gyors megoldás a moodboard vagy hangulati lap készítése. Látványos és szívesen is alkalmazzuk – általában még a lakás elkészülte előtt.

… és mi van akkor, amikor elkészült a lakás … és én még mindig imádom? 🙂

Látva megbízóim elégedettségét és örömét  újra átélem a tervezés és az anyagválogatások izgalmát, ahogy a személyiségük inspirál és új és különleges anyagtársítások során kialakul az ő saját hangulatuk.

Ezek az érzések motiváltak, amikor visszanézve egy-egy elkészült munkám képeit, elkészítettem a megbízó-és-lakása hangulati lapokat …

A divat és a lakberendezés szorosan összefügg – anyagaiban, formavilágában – a stílus, az egyediség mindkettőben vezérlő elv …

 

Budai Ildikó
lakberendező