Csorba Tünde

Klasszikus angol stílus panelban

 

A 67 m2-es, 1+2 félszobás panellakás teljes körű felújításon esett át. Egyedülálló nő számára terveztem, azonban két fő számára is kényelmes élettér. Elsősorban a klasszikus angol stílus köszön vissza a lakásban, meleg zöld és barna színekkel. Ez alól kivétel a hálószoba, ahol a kék egy bizonyos árnyalata és a klasszikus francia stílus dominál. Minden helyiségben holkerléc, fehér lábazati léc és a csillároknál mennyezeti rozetta erősíti a tradicionális hangulatot.

A kisebbik félszobából (6,5 m2) lett a walk-in gardrób, méretre készült bútorokkal. A nagyobbik félszoba falát lebontottuk, az új gipszkarton fal kb. fél méterrel kijjebb került. Itt tolóajtó van, hogy ne foglalja az ajtószárny a helyet. Ezáltal a hálószobában kényelmesen elfér egy francia ágy és két éjjeli szekrény is (10,5 m2). A fürdőszobában a kád helyére zuhanyzót tettem. Itt, és a mellékhelyiségben is igyekeztem minimális mennyiségű fali csempét használni. A fal többi része sima festést és dekor tapéta csíkot kapott. Mindkét helyiséget szobaként kezeltem, így például keretezett képek kerültek a falra. A mosógép a konyhában van, mert ott sokkal tágasabb a hely. Az étkező és a konyha közti ablak világossá teszi a belső tereket. Az ajtónyílások megmaradtak, de ajtó csak a fürdőszobán és a mellékhelyiségen van.

A nappaliban kellett kialakítani a dolgozó sarkot. A térbe állított kanapé és az egyedi íróasztal egymásnak háttal foglalja el a szoba közepét. A könyvek számára megfelelő szekrény rendszert terveztem, mely bőven ad helyet az egyre növekvő gyűjteménynek. A televízió készülék kivételével az összes műszaki dolgot elrejti egy ajtós szekrény rész. A kanapé az egyetlen bútordarab, melyet megtartottam a régiek közül, de új kárpitot kapott. A nappalihoz tartozik egy erkély is, mely nyugatra, a hegyekre néz. A keleti oldalon egy zárt, fás parkra látunk rá.

 

Csorba Tünde

lakberendező

A lakás a TV2 SzÉpítők műsorában:

 

Képek a lakásról: