Hompok Melinda

Fiatal pár otthona – új köntösben

 

Az első, önálló lakberendezési projektem volt egy belsőépítész stúdió égisze alatt ez a nemrég elkészült ingatlan. A Budapest vonzáskörzetében lévő családi ház földszintjének felújítása volt a feladat egy fiatal házaspár számára. Az átalakítás tárgyát a nappali, az étkező, a konyha, valamint egy kamra és egy kis fürdőszoba összenyitásából a projekt során keletkező tágas wc-s fürdőszoba képezte.

A megbízók egy modern, ugyanakkor otthonos lakást képzeltek el elsősorban bézs és barna színekben. A projekt során a háziasszony kedvenc színét, a türkizt is sikerült becsempésznünk. A barnás árnyalatok több felületen is visszaköszönnek: hagyományos falfestés, díszítőfestés, kőburkolat) ezzel játékosságot csempészve az enteriőrbe. A közösségi tereket többrétegű álmennyezet-rendszer, továbbá rejtett világítás teszi egységessé. A harmóniát az egyedi tervezésű, méretre készült bútorok is fokozzák.

A nappali és a konyha között elhelyezkedő hosszúkás teret kissé megbontottuk egy pengefallal, így a fürdőszoba bejárata intimebbé vált. Ez előtt került beépítésre a padlóburkolatba a pár kedvenc puzzle-ja megvilágítva, különleges „szőnyegként”. A falat falfülkékkel díszítettük, melyek élei tükörborítást kaptak. Az egyik fülke vak, benne a pár hölgy tagjának divatékszerei kaptak rejtett, de okosan használható zugot. Az L alakú fal belső része pedig egy mindent elnyelő beépített szekrényt rejt, mely tükör borítású ajtajával szinte észrevehetetlen.

A nappali fala kiemelten fontos volt a megbízók számára, ezért több alkalommal áttervezésre került, míg elérte jelenlegi formáját: igazán formabontóra sikerült! A csillagos égbolt világítás és a természetes kőburkolat használata is az elsők között szerepelt a kívánságlistájukon.

A konyhában a tulajdonosok kifejezett kérése volt a sarokmosogató, az orchideák számára épített párkány, egy praktikus fűszertartó és az alsó- és felső konyhabútor elemek között elhelyezett üvegburkolat, melyet New York éjszakai látképe díszít.

A fürdőszoba az elődhöz képest jóval tágasabb lett a kamra hozzácsatolásával. Kényelmesen elfér benne a férj kérésének megfelelő sarokkád, a dupla mosdó, a wc és a fürdőszobai holmik számára elegendő tároló helyet biztosító szekrények. Elsősorban a wc optikai elszeparálására készült a tükrös falfülkékkel ékesített fal, mely a szennyvízcsövet is láthatatlanul magában rejti. A kád előtti dekorációs kövekkel kirakott kilépő alatt lefolyó gondoskodik a kifröccsenő víz elvezetéséről.

Hompok Melinda
lakberendező

 

Előtte-utána képek zenés videóban:

 

Videó a lakásról és a fotózásról:

 

A fotókat készítette: Lugosi Péter, Lugopicture