Jankovics Éva - Olasz álom

Olasz álom

Szeretem az egyedi megoldásokat és bevallom a polgári otthonokat is, mert minden egyes lakásnak története van, hatalmas ablakokkal, belmagassággal, csodás díszítőelemekkel. Szerintem nem csupán a magam nevében beszélek, ha azt mondom, hogy sok tervező álma!

Mikor lehetőségem nyílik arra, hogy picit elrugaszkodjak a hagyományosabb, visszafogottabb tervezéstől nagyon szeretek „játszani”. Hosszú ideje tetszenek az úgynevezett „rágógumis” faliképek, évekkel korábban indult Erzsébet királynővel, viszont az én abszolút kedvencem a Dávid szobrot ábrázoló falikép. Folyton azon gondolkodtam, hogy de jó lenne egyszer bevinni egy enteriőrbe picit másként. Ennek a folyamatnak az eredménye és a koncepcióm kiinduló pontja is egyben a nappaliban látható nagy méretű falikép, viszont nem a megszokott formában dolgoztam fel. Az volt a cél, hogy valamilyen módon 3 dimenziós is legyen, ezért egy gömb formájú fali lámpa lett a „rágógumi”. Mutatós, egyedi és praktikus is egyben, mert hangulatvilágításként is támogatja a teret. A díszes ablak-és ajtókeretek, stukkók meghagyásával szépen illeszkedik a helyiségbe.

Számomra az is fontos, hogy mikor módom van rá, keverjem a stílusokat egymással. Ebben az esetben is ez történt, hisz a bájos régi elemeket modern bútorokkal és kiegészítőkkel ötvöztem. Sokak számára hiányozhat a TV, hisz a mai világban szinte minden nappaliban alap kiegészítőnek számít. Ez esetben sincs ez másként ugyanis az ülőgarnitúrával szemben látható szekrényben van elrejtve. Az egyszerű színek mellé beterveztem egy markánsabb színt is annak érdekében, hogy melegebb, otthonosabb összhatást érjek el.

A konyhát és az étkezőt egy térbe helyeztem. Tovább folytatva a kiinduló ötletet ebben a helyiségben is megjelenik egy szobrokat ábrázoló kép, viszont ebben az esetben a mennyezeten. A bútor és színhasználat azonos a nappaliban fellelhető modern jegyekkel annak érdekében, hogy egységes összkép alakuljon ki. Az egysoros konyhát kiegészítettem egy szigettel is, melybe egy borhűtő is betervezésre került. A sziget folytatásaként egy nagy méretű étkezőasztal biztosítja a kényelmes étkezéseket.

Személyes kedvencem és véleményem szerint minden polgári lakás alapja a halszálka mintás padló. Ennek eredményeként nem is volt kérdés, hogy mi kerüljön a padlóra. Nagyon szép, barátságos, meleg színt választottam annak érdekében, hogy ellensúlyozzam a hidegebb színeket és mivel az egész térben ez került lerakásra, összeköti a helyiségeket.

A végeredmény egy hangulatos, ódon, modern otthon lett egy icipici fűszerrel megspékelve!

 

Jankovics Éva
lakberendező