Keresztes Ágnes - Egy csepp Új-Zéland

Egy csepp Új-Zéland

 

Vannak olyan projektek, ahol a falak mozgatása, új helyiségek létrehozása jelenti a kihívást és van, hogy pont az a kihívás, hogy semmilyen bontással járó feladatot nem végezhetünk, csempéket, járólapokat nem szedhetjük fel, beépített ajtókat és szekrényeket nem szedhetjük ki, de mindennek a színét és stílusát változtatni, harmonizálni kell a kívánt új stílushoz. Ez utóbbi volt a feladatom ennél a Budaörsi családi háznál, ahol a cseresznye és narancs színek uralták a belső tereket. Felkértek a tulajdonosok, hogy segítsek nekik egy letisztult egységes stílusú otthont létrehozni pasztell színekkel. A családnak kötődése van Új-Zélandhoz, szerették volna a tengerpart színeit megjeleníteni és evvel kicsit becsempészni a mindennapjaikba ezt a gyönyörű helyet.

A terek, a beépített bútorok és a burkolatok adottak voltak tehát, csak új köntösbe öltöztettem és berendeztem, így lett egy vidám és kellemes otthon.

Szürke, fehér, pasztell türkiz, kacsatojáskék és bézses árnyalatok használatával jelenik meg a tengerparti színpaletta. A kiegészítők egy része Új-Zélandról van, ezeket nászajándékba kapták és ezek köré épült a dizájn.

Minden beépített cseresznye színű szekrényt és a sötét dió színű konyhabútort krétafestékkel festettünk le. A beltéri ajtók szürke zománcfestéket kaptak. Az aranyszínű korlátot fehér kréta falfestékkel tettük visszafogottabbá. A konyhában a falicsempét fehérre festettük és a lenti fürdőszoba teljes átalakuláson ment át bontás nélkül. A csempék melegszürke és pasztell türkiz színt, a padló vinyl burkolatot kapott. Fehér, lágy vonalú bútorok, római rolók és gyönyörű lámpák gazdagítják a tereket.

Számomra nagy kihívás volt ez munka, de minden perce megérte, mert a tulajdonosok imádják új otthonukat.

 

Keresztes Ágnes 
lakberendező

Lakberendezés és szöveg:

Keresztes Ágnes