Papp Viktória - Textúrák harmóniája

Textúrák harmóniája

Papp Viktória – a „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” közönségdíjas munkája

 

A feladat egy új építésű 21 lakásos ingatlan 2. emeletén található 66.9 m² + 6.94 m² loggia alapterületű lakás berendezésének megtervezése volt megadott családmodell és szempontok alapján.

A lakás tulajdonosa egy 40-es évei elején járó elvált, értelmiségi férfi, aki cégtulajdonosként irányítja nemzetközi cégét. Munkájából adódóan intenzív társasági életet él, rendszeresen fogad vendégeket otthonában. Hobbija a főzés. Az otthon töltött időt szereti elegáns, igényes környezetben eltölteni.

A megrendelő fontos kívánsága volt a világítás korszerű és egyedi, minden igényt kielégítő megoldása, illetve a legújabb fejlesztésű audiovizuális berendezések alkalmazása, mert szeret nagyon jó minőségben zenét hallgatni. Régi vágya egy egyedi megoldásokkal tervezett, igényes, pihenésre alkalmas terasz.

Tervezői koncepcióm alapja az volt, hogy a megrendelő stílusát, érdeklődését, preferenciáit középpontba helyezve modern, elegáns, nagyvonalú tereket alakítsak ki a különböző textúrák, anyagok használatával harmóniát teremtve. A bútorok kiválasztásnál a kényelem volt az elsődleges szempont. Szintén koncepcióm volt, hogy nem, vagy csak minimális mértékben változtatok az alaprajzon. Megpróbáltam az eredeti adottságokból kihozni a legtöbbet. (Ez a feladat volt az első 3D szoftverrel készített munkám.)

Papp Viktória - Textúrák harmóniája

A lakást intelligens vezérléssel terveztem, mely maximálisan szolgálja a tulajdonos kényelmét, illetve optimalizálja az energiafogyasztást.
Az előszoba térérzetét világos tapétával, és LED-szalagok fénykompozíciójával növeltem. A fények játéka, hangsúlyozó szerepe jelen van minden helyiségben.

A különböző felületek, anyagok kölcsönhatásával próbáltam a férfias hangulatot és energiát megteremteni a terekben. A Pianca Spazio nappali bútor tökéletes segítség volt ennek megvalósításában, ahol, matt-fényes, textil, illetve bőr felületek találkoznak, de tökéletes kiegészítői voltak az enteriőrnek a Legrand Céliane villamos szerelvényei sötétbarna bőr keretükkel, a Natuzzi bőr textúrái, az Ivanka beton panelei, a különleges hatású bútorszövetek, a tehénszőrme szőnyeg, vagy a nyúlszőrme ágytakaró.

A lakás meleg burkolata Parador gőzölt bükk hajópadló, a hideg burkolat a konyhában, illetve a fürdőben az Apavisa Nexus burkolatcsalád elemeiből áll, melyek 3D panelként is használhatóak, a vendég WC burkolataként pedig a Mutina Toile, illetve Flow burkolatait használtam.

A piacon kapható legkorszerűbb készülékek kiválasztásával, rendszerbeli alkalmazásával igyekeztem megteremteni az erre a térre szabott professzionális audiovizuális hatást.

Az áhított terasz kialakításában Spatrend állítható pihenőszék és kisbútorok, teraszmelegítő, Komodo kerámia grill készülék, fűszernövény fal voltak segítségemre és teremtették meg ennek a piciny terasznak a varázsát, tökéletesen kiegészítve a belső tereket.

 

Papp Viktória

lakberendező

A „LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2016” közönségdíjasa