Pongó Kriszta és Magyar Tibor- Manpoint

Manpoint

Az Andrássy út 99.-ben hamarosan megnyíló kizárólag férfiaknak szóló exkluzív szépségszalon dizájnjának a megtervezésére kaptunk felkérést. A műemlék épületben levő 28 m2-es belső két szintes üzlethelyiségbe az utcafront felől lehet bemenni. Az épület műemlék besorolása miatt belsőépítészeti megoldásokra nem volt lehetőségünk és a teljes felújítást a helyiség tulajdonosa csak a meglévő beépített bútorok lebontásával engedélyezte. A padlóburkolatok illetve a szaniterek cseréjéhez nem járult hozzá, ezért a felújítást és az átalakítást a meglévő burkolatok festésével oldottuk meg. Kezdetben a legnagyobb fejtörést a falakat borító fűrészporos tapétának a kérdése jelentette számunkra. A megrendelőnk egyetlen kérése a fekete szín volt, a férfias design kialakításához szabad kezet kaptunk. Mivel ez a szín a legtöbb és legnagyobb felületeken köszön vissza, így azt bronzzal párosítottuk. Végül úgy döntöttünk, hogy a fűrészporos tapétát is befestjük, a végeredmény bennünket is meglepett: kifejezetten elegáns felületnek bizonyult a matt fekete és fémes csillogású bronz csíkos festéssel kombinálva!

Az általunk megálmodott és megvalósított design, a belső tér falára megtervezett logó tükörrel inspirálta a megrendelőnket a szalon arculatának kialakítására. Így került fel a homlokzatra a szalon reklámtáblája, és egyéb arculati elemeit is ennek megfelelően alakította ki.

A szalon tulajdonosa, az orosz megrendelőnk kérésére a logót mi alkottuk meg, a tükörrel együtt funkcionálisan is jól bevált, hiszen ez a hajkezelő része a helyiségnek.

Pongó Kriszta és Magyar Tibor- Manpoint

Főleg festéket használtunk: dekor festéket a falakon, a logó betűi, a padlóburkolat, a beltéri ajtók, a tapéta, és a kiegészítők: tükör kerete, asztal széle szintén dekor festést kaptak.

A helyiségben utcáról lépünk be, a bejárati ajtó üvegajtó, így még mielőtt belépnénk már jól látható az impozáns csillár, amely a megvilágítás mellett egyik fő fókuszpontja és design eleme a szalonnak. A sárga fotel pedig szintén használati bútor illetve a szalon fókusz pontja, amely szintén látszik a bejárati üvegajtón keresztül.

Sokszor csere helyett egyszerű dekor festéssel is klassz designt alakíthatunk ki!

 

Pongó Kriszta és Magyar Tibor