Szilágyiné Krisztina - Fiatal lány elegáns otthona

Fiatal lány elegáns otthona

Kiskunhalas központjában épült meg ez a 130 össznégyzetméterrel rendelkező lakás, amit egy nagyon jó ízléssel rendelkező fiatal lány kapott szüleitől. Határozott elképzelései voltak a lakásbelső stílusát és színvilágát illetően, amely hozzám is közel állt, így nagyon gyorsan egymásra hangolódtunk.

A lakásban eredetileg elkészült álmennyezet, elektromos és egyéb műszaki kiállások már megvoltak de a helyszíni felmérést követően a kivitelezőtől még volt lehetőségem módosításokat kérni ezekkel kapcsolatban, így az általam elképzelt bútorozást ennek megfelelően tudtam megtervezni.

A főbb helységek megtervezése két hónapot vett igénybe. A nappali-étkező-konyha mintegy 40 m2 alapterületű, meghatározó része a lakásnak, ezért egy nagyon elegáns Art Deco stílusra jellemző anyagokat használtam, bársony és fényes anyagok jelennek meg a látványterveken. Melegséget szerettem volna hangsúlyozni a barna fahatású és a fényes homokszínű felületek használatával, ezekhez jól illeszkednek a fényes króm és tükör kiegészítők.

A lakás többi helységében is konzekvensen vittem végig ezeket az anyagokat és árnyalatokat. A hálószoba 15 négyzetméteres alapterületű, nagy méretű beépített gardrób szekrényén és a nappaliban lévő bársonnyal bevont dekor panelek itt is megjelennek a falon fejtámlaként.

Találunk még itt két szobát, az egyik lett a gardróbszoba amely 13 m2 amely egyben a vendégszoba funkciót is betölt. Mivel a tulajdonos hölgy sminkes végzettségű kialakításra került egy 11 m2-es sminkszoba is. Az egyedi és nőies otthon kialakításánál a minőségi anyaghasználatra törekedtem, a falakon mindenhol Roberto Cavalli tapéta látható, amit a megrendelő is a legjobb választásnak gondolt. Mint minden munkámban, itt is nagyon fontos a funkciók megléte, a jól használhatóság. Nem kizárólag a szépségre és az egyensúlyra törekszem, hanem a hosszú távon működő otthonosságra is. Hiszem, hogy egy jól megtervezett enteriőr sosem lesz unalmas!

 

Szilágyiné Krisztina
lakberendező