Szilágyiné Krisztina - Szinteltolásos családi ház art deco jegyekkel

Szinteltolásos családi ház art deco jegyekkel

Diósdligeten élő fiatal házaspár keresett meg azzal, hogy most épülő kétszintes családi házuk belsőépítészeti terveit készítsem el.

Az épülő ház különlegessége, hogy domboldalra épül, szinteltolásos megoldással.
Konkrét elképzeléseik voltak arról, hogy az egész házra jellemző art deco stílusjegyek legyenek, néhol megjelenő klasszikus anyaghasználattal.

Szeretik a fát és a fémet, a minőségi burkolatokat, márványt és az elegáns kiegészítőket. A francia halszálka minta külön kérésük volt, hogy mindkét szinten megjelenjen, ezt végig is vittem a nappalin, konyhán és az előszobán.

A nappalira jellemző színek a barna, szürke, króm és üveg kiegészítők. A kissé „egyhangú” modern színek mellé becsempésztem az ülőgarnitúra kék színét és a tejeskávé színű bőr foteleket.

A konyha kialakításában fontos szerepet kapott a használhatóság, a sok tárolási lehetőség, a beépíthető gépek praktikus elhelyezése. Szeretnek társasági életet élni, szeretik a jó borokat, ezért beterveztem a konyhai elemek közé egy borhűtőt és egy kisebb vitrint a poharaknak.

A nappali média falára felhelyezett elegáns márványlap megjelenik a konyhában is hátfalként, illetve az ülőgarnitúra kék színe az étkező székeken is, ezzel biztosítva az egységet és harmóniát a helyiségek között.

A hálószoba meleg, hangulatos és trendi kialakítása fontos volt számomra. Különleges üveg tolóajtós gardrób került az ágy mellé és fésülködő asztal is betervezésre került. A többi bútort az olasz Minotti cég termékei közül választottam.
Külön kérésük volt az ágy mögötti falra kerüljön valamilyen dizájn burkolat, így esett a választásom Porcelanosa panelekre.

A fürdőszobák kialakításában is a minőség, használhatóság, egyediség megjelenése volt a célom.

Az előszobának az elegáns, art deco stílusú csiszolt tükör, magasfényű bútorok, kristálylámpák, tűzött párna adják meg a hangulatát.

 

Szilágyiné Krisztina
lakberendező

 

www.krisztaart.hu