Vásárhelyi-Nagy Ilona - 3in1 otthon fiatalosan

3 in 1 – otthon fiatalosan

 

Egy lakberendezőnek minden munka a szívéhez nő, más és más okok miatt lesz a kedvence. Nekem ez a feladat azért volt különösen kedves, mert itt éreztem meg, hogy mennyire fontos, hogy a megrendelővel közös nyelvet beszéljünk, kimondott szavak nélkül is ráérezzünk, mit szeretne a másik látni a majdani otthonában.

A fiatal pár első kislakásának konyháját és fürdőszobáját már felújította, amikor azzal a kéréssel keresett meg, hogy a mindösszesen 34 m2-es nappaliból és kisszobából segítsek kialakítani egy nappali-étkezőt, ami magában foglal egy éjszakára leválasztható hálószobát és egy gyerekszobát.

Vásárhelyi-Nagy Ilona - 3in1 otthon fiatalosan

 

Mivel a 2 helyiségnek összesen 2 ablaka volt, olyan megoldáson kellett gondolkodnunk, hogy a nappali-étkező-hálószoba egy helyiségben helyezkedjen el, mégis megmaradjon ez a 3 funkció. A megoldást a középen futó harmonikaajtó jelentette, aminek segítségével éjszakára az ággyá alakítható kanapé és a médiafal leválasztható.

A cél az volt, hogy a lakás egyszerre legyen fiatalos, kicsit rusztikus, és a lehető leginkább költségtakarékos. Mivel a fűtés csöveinek eltüntetése jelentősen megemelte volna a költségeket, az „Amit nem tudsz elrejteni, azt emeld ki!” elv alapján azokat az egyik kiegészítő színre, kukoricasárgára festettük. A másik költségkímélő tényező, az IKEÁ-s tálalószekrények, és médiafal volt. A vintage hangulatot régi képkeretek, egy ablakszárny tükörként való felhasználásával, a gyerekszobát elválasztó istállóajtóval, és a hosszanti falon elhelyezkedő téglahatású falburkolattal értük el.

Vásárhelyi-Nagy Ilona - 3in1 otthon fiatalosan

 

A gyerekszoba is meglehetősen pici, 9,5 m2, de a kialakításánál gondoltunk arra, hogy szükség esetén 2 gyerkőc is használhassa, így a család bővülésével a jelenlegi csecsemőágy helyén emeletes ágy is elfér, a ruhásszekrények száma pedig a középső pad kiváltásával növelhető.

Mivel a kevés ablak miatt nem túl világos a helyiség, mindenhol világos színeket alkalmaztam. Az alapszínek a fehér, az agyag és a világos dió, kiegészítő színek pedig a kukoricasárga, toszkánsárga és az oliva.

A kéttagú család közben háromtagúvá bővült, a lakás berendezése folyamatban van.

 

Vásárhelyi-Nagy Ilona
lakberendező