Betatherm fűtőpanelek

A fűtőfalak szerepe a modern otthonokban

a vertikális fűtőfalak sokoldalúsága

 

Az otthonteremtés során használt anyagok és technológiák fejlődése a radiátorok méretére, elhelyezésére és kialakítással is hatással van. A jobb szigetelőanyagok és nyílászárók jelentősen csökkentik a lakás hőveszteségét. A nyílászáró rendszerek fejlődése pedig már nem minden esetben indokolja, hogy a fűtőtest az ablak alá kerüljön beépítésre. Divatos és elterjedt építészeti irányzat a nagy ablakfelületek használata ami sokszor nem is teszi lehetővé a hagyományosnak nevezett radiátor elhelyezéseket.

A vertikális kialakítású fűtőfalak ezt a trendet követve alakultak ki és élik virágkorukat. Mivel a fűtőtest már szabadon elhelyezhető a lakótérben, jobban előtérbe helyezhető, és használható design- vagy funkcionális elemként. A keskeny és magas kialakításnak köszönhetően helytakarékos, a környezete előnyösebben rendezhető, nem „veszi el” a helyet a hasznosítható térből. Az elképzeléseinknek többé nem szab határt a radiátor helyigénye, lakberendező énünk nem ütközik akadályokba.

A fűtőfalak többnyire alsó 50 mm-es csatlakozással készülnek, a szelepek és termosztátfej a radiátor alatt helyezkedik el. Hő- és áramlástechnikai szempontból nem jelent gondot az üzemeltetésük, hiszen speciális „áramlásirányító elemekkel” gyártjuk őket az optimális működés érdekében és a jelentős részben sugárzással leadott hőmennyiség kellemes hőérzetet biztosít.

Kezdetben közlekedőkben és előszobákban jelentek meg a vertikális kialakítású fűtőtestek, de napjainkban már a lakás minden helységében előfordulnak. Kialakításukat tekintve nagyon széles a választék. Fogasokkal, akasztókkal felszerelve funkcionálhatnak előszobafalként, vagy fürdőszobai törölközőszárítóként is. Növelhető, a felhasználási terület, ha tükörbetét és esetenként Ledes világítás kerül a fűtőtestre.

Egyre népszerűbbek a burkolólemezzel ellátott modellek is. Ezek a radiátorok sima, minimalista kialakításuk révén bármely szoba díszévé válhatnak. A szivárvány minden színben készülhetnek, ezen túl speciális felületű Minerál színskálából is választhatunk színt, az enteriőrnek megfelelően. Aki természetes fa-hatású felületet szeretne szintén megtalálja a választékunkban ezt az egyedi változatot.

Lehetőség nyílik a burkolólemezes radiátor testre szabására is. Egyedi képpel ellátott radiátorok kerülhetnek a lakótérbe amit a megrendelő álmodott meg. A kézimunkával készülő Metropol struktur-hatású borítást különleges és egyedi felülete teszi exkluzívvá. Legújabb fejlesztéseink közé tartoznak a teljes homlokfelületet beborító tükör-, vagy színezett üveg felületű radiátorok.

A függőleges fűtőfalak tehát jó választásnak bizonyulnak akár egy minimalista irodaépület, akár egy modern otthon kialakítását tervezzük.

Betatherm Kft.