A SICIS Amaretto kollekció

A SICIS Amaretto kollekció

Aki járt a 2019-es iSaloni kiállításon nem felejtheti el a 600 m2-es SICIS élményt. Hat tervező hat terme adott itt találkozót egymásnak. Az Amaretto bútorkollekció is itt debütált.

Massimiliano Raggi legújabb bútorai az általa tervezett legutolsó teremben voltak kiállítva. Az olasz designer így tette fel az i-re a pontot, a legújabb bútorcsaládot szinte a végére tartogatta. Ahogyan az a desszerteknél szokás. A kisbútorcsalád az Amaretto nevű olasz teasüteményről kapta nevét és valóban olyan, mint egy desszert. Több szempontból is úgy néz ki, mint egy édes, kívül ropogós, belül könnyű édesség.

Először is, mert a kerek, íves formákat lágy pasztellszínekkel és finom, bársonyos anyagokkal egészítették ki. Másodsorban a kifejezetten nőies összhatásra a tyúklábmintát idéző mintázat és az extravagáns anyaghasználat is rásegít. Ilyen például a fekete-fehér póniszőr, a hosszú, púderrózsaszín szőrme a fotel háttámláján, vagy a cipzáras fekete szövet geometrikus mintázattal.

A bútorkollekció több bútortípust is magába foglal. Különböző fotel-, puff-, kanapé-, bárszék- és asztalvariációkat mutat be a legújabb mintakönyv.

Az Amaretto kollekció legnagyobb erőssége, hogy légies, divatos és teljesen saját elképzelésed szerint konfigurálható. Olyan szabadságot ad, mint a mozaik! Ezért se maradhat ki a tervezésből a SICIS Tessere szövet kollekció! Egy bútorcsalád, amely teljesen átadja magát a SICIS rendkívül gazdag szövetválasztékának, és még jól is néz ki!

Jó hírem van! Nem kell már Milánóig utazni, mert a budapesti Momento Design bemutatóteremben már kiállításra is került két gyönyörű darab! A Közép-Európában egyedülálló SICIS HOME installáció egy komplett hangulatot teremt meg ezekkel a bútorokkal. Természetesen nem maradhattak el a SICIS lámpák és szövetek sem, a Vetrite laminált üveg falról pedig egy csodás kézműves mozaik kép tekint le ránk.

 

Bor Iván
Sicis Képviselet