Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

A de Sede alapanyagválasztásáról

A prémium minőségű bútorok készítésének egyik alapfeltétele az elsőosztályú alapanyagok alkalmazása. A de Sede szakemberei szenvedélyüknek tekintik a bőrt és a bőrrel való munkát.

Már az alapító, Ernst Lüthy életcéljának tekintette, hogy átadja a bőr iránti szakértelmét az utána következő generációknak. A de Sede szakembereinek kezében és lelkében ma is ott van ez a szenvedély, amit luxuskivitelű, kézzel készült bútoraik által továbbítanak a de Sede bútortulajdonosok felé.

Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

Hogyan választják ki a megfelelő nyersbőrt ülőbútoraik elkészítéséhez?

A de Sede szakemberei újabb és újabb felfedezőutakon keresik a legjobb, legszebb nyersbőröket a világban. A gyártó saját bőrlaboratóriummal és szakértővel rendelkezik, illetve szigorú minőségi sztenderdek szerint választják ki a bútorkészítéshez felhasznált nyersbőröket. A bőrök kikészítését is a de Sede által lefektetett szabályok szerint végzik a nekik dolgozó cserzőműhelyekben, amelyek minőségbiztosítása a teljes kikészítési folyamaton végigkíséri a bőrt, annak minden lépését dokumentálva. Csak így biztosítható, hogy a készbőr megfeleljen a végtermékkel szembeni elvárásoknak.

Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

A boldog bikák
A de Sede csak olyan régiókból származó állatok bőrét használja fel ülőbútorai elkészítéséhez, ahol jól bánnak az állatokkal, speciális, megfelelő állati takarmánnyal etetik és megfelelően gondozzák őket. Nyáron a legelőn, télen pedig nagy, szabadtartású istállóban élnek. Mozoghatnak és pihenhetnek, kedvük szerint. A fény, a szabad levegő és a tisztaság növeli a komfortérzetüket. Tavasztól őszig a rétek és legelők jól tartják a szarvasmarhákat; buja fűfélék és hegyi gyógynövények járulnak hozzá jóllétükhöz – szellős istállókkal és bőséges szalmával kiegészítve.

Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

A svájci, dél-német, skandináv és osztrák tartományok legjobb állattenyésztő telepeiről származó hím állatok, a fiatal bikák szinte hibátlan bőre a kezdetektől fogva és jelenleg is a legfontosabb előfeltétele a de Sede csúcsminőségű alapanyag beszerzésének. Csak az általuk kínált rostbőr felületek rendelkeznek az intenzíven használt ülőbútorok tartósságához szükséges textúrával és rugalmassággal. A bikák bőrét kikészítő cserzőműhelyekben állítják elő a világ legkeresettebb készbőreit, amit a de Sede kollekcióihoz is használnak, a gyártó már említett saját szabványai alapján. Ehhez minden bőrt szigorúan megvizsgálnak: tesztelik a fakulását – egy Xenon fényteszt rendszerrel egy hét alatt 3-5 évnyi nappali fényhatást szimulálnak a bőr számára –, a dörzsölésnek való ellenállóképességét, a szemcsemintáját, a textúráját, a tapadását, a szilárdságát, az impregnáltságát, illatát és szabását. A végső válogatás során a bőrt bizonyos minőségi jellemzők szerint osztályozzák.

Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

A de Sede szortimentjéből kiemelkedik egy különleges, a gyártó által szabadalmaztatott bőrfajta, a NECK bőr, amely az állat nyaki részén található, legvastagabb, ezáltal legstrapabíróbb bőrrészt takarja. A 4,5 – 5 mm vastag bőr fiatal bikáktól származik, és felhasználásra alkalmas kikészítése, forradalmi bemutatkozása a DS-47 modellel történt meg 1976-ban a kölni bútorvásáron.

A NECK bőr különlegessége, hogy a súlya miatt a bőr formája nem alakítható olyan könnyen, amikor ülőbútort készítenek belőle. Önmagában emiatt elég sok kihívással kellett szembenézniük a de Sede fejlesztőinek és kárpitosainak a gyártás során, amelyet csak kézzel lehetett orvosolni, így minden NECK bőr, ami a de Sede modelleken feszül, szakértő kezek munkájaként mutat tökéletesen a bútorokon.

Bellamo Premium Comfort - A de Sede alapanyagválasztásáról

 

A de Sede alapanyagmintái, valamint a kiállított mintabútorok személyesen is megtekinthetők és kipróbálhatók a Bellamo Premium Comfort bemutatóteremben a MaxCity földszintjén.

 

További inspiráció: