Europa Design - Nyitott tér elválasztva?

Nyitott tér elválasztva?

Nem kell bezárni a nyitott irodákat! A különböző méretű és anyagú fal- és paravánrendszerek megoldást jelentenek az irodák részleges vizuális elválasztására és a zajszint csökkentésére. Az átlátszó és telipaneles falak megjelenésükben is illeszkednek az iroda egyéb berendezéséhez, az üvegelemek jól variálhatók furnér, melaminált vagy szövetes panelekkel. Az üvegfalrendszerek egy része fix – álmennyezettől padlóig érő -, míg mások könnyen mozgatható mobil elemek. A sok esetben keret nélküli üvegfalak szinte észrevétlenül vannak jelen az irodákban, nem törik meg a terek vizuális egységét, viszont a több rétegű rendszerek akár több mint 40 decibel hangelnyelésre is képesek. Egyes rendszerek led világítással is elláthatók. A funkciók szinte észrevétlen elválasztása mellett az átlátszó falak a vírusfertőzések ellen is védelmet nyújtanak.

Az olasz Alea A65 üvegfalrendszere vékony alumíniumprofiljával, légies megjelenésével szinte láthatatlanul van jelen az irodákban. A moduláris rendszer könnyen csatlakozik bármilyen mennyezethez és elválasztófalhoz. A nyíló- vagy tolóajtók keret nélkül simulnak bele a falrendszerbe, a fal többi eleméhez hasonlóan készülhetnek üvegből, illetve kaphatnak furnér vagy melaminált borítást, amelynek színvilága illeszkedhet a többi irodabútor megjelenéséhez. Az üvegfalak az akusztikai igények szerint lehetnek egy- vagy kétrétegűek.

Ha valaki átlátszó, de magasabb akusztikai követelményeknek megfelelő elválasztást szeretne, kitűnő megoldás a Rossoacoustic CP30 rendszere. A méhsejt rendszerben szerveződő elemek szinte lebegnek a térben, és akár két íróasztal közé is elhelyezhetők. A CP30 védelmet nyújthat a vírusok és bármely más fertőzés ellen, ami igen hasznos lehet a nyitott teres irodákban sok helyen egymás mellett, 4-es, 6-os vagy 8-as csoportokban elhelyezett íróasztalok esetén. A mikroperforációs méhsejteket úgy fejlesztették ki, hogy kitűnő hangelnyelési és hangvisszaverődési értékeik legyenek. A fejlesztést a gyár a német Fraunhofer Kutatóintézettel közösen végezte. A végeredmény pedig az egyedülálló CP30, ami átláthatóságot is ad és a zajszintet is csökkenti.

Az olasz IVM 10 és 12 mm vastag, egy- vagy kétrétegű üvegfalainak mindkét oldalára akaszthatók polcok és szekrények, amelyek tároló funkciójukkal hozzáadott értéket jelentenek amellett, hogy esztétikailag is feldobják az irodatereket. A Lightwall led világítással is felszerelhető, sőt akár különböző fotók is megjeleníthetők az üvegfelületeken, emelve a belső tér vagy éppen a tárgyalás hangulatát.