Indecor Art - XPS anyagból készült díszlécek

XPS anyagból készült díszlécek

a belsőépítészet univerzális díszítő elemei

 

 

A díszlécek, legyenek azok rejtett világításra alkalmasak vagy csupán egyszerű stukkóként jelennek meg, alkalmasak a belső terekben dekoratív, elegáns és funkcionális alkalmazásra is.

A lakásdíszítés az Indecor Art Kft. saját gyártású XPS díszléceinek segítségével gyorsan elvégezhető, hosszú életű és szemet gyönyörködtető. Díszléc termékeink modern, dekoratív díszlécek, jól illeszkednek bármilyen stílusú belsőépítészeti, lakberendezési kialakításhoz.

Indecor Art - XPS anyagból készült díszlécek

Az XPS díszlécek használatával időt és pénzt takarít meg a díszléc könnyű beépíthetőségének köszönhetően mellyel egy kiváló minőségű végeredményt érhet el. Az általunk gyártott díszlécek alapanyaga extrudált polisztirol,(keményebb, erősebb szerkezetű, mint a közismert hőszigetelő Lábazati XPS anyag). A díszléceink 2 méter hosszú, fehér színű szálakban kaphatóak.

 

Alapvetően két féle díszléc típust különböztetünk meg:

  • holker (mennyezeti) díszlécet, mely az oldalfal és a mennyezet találkozásába illeszkedik
  • oldalfali díszlécet, mely az oldalfalra, vagy akár a mennyezetre kerül felragasztásra, az oldalfal és a sarkok találkozásától tetszés szerinti távolságban elhelyezve

Mindkét típusban léteznek LED szalaggal kialakítható rejtett világítás készítésére alkalmas változatok is.

Webáruházunkban az oldalfali és holker díszlécek széles választékát kínáljuk. Minden díszléchez a Mester Díszléc, stukkó ragasztó-t ajánljuk.

 

Indecor Art - XPS anyagból készült díszlécek

Már egy egyszerű holker díszléccel is sokkal hangulatosabbá válnak a belső terek, azonban a rejtett világítás kialakítására alkalmas díszlécekkel igazán exkluzív hatás érhető el.

Holker díszléceink hátsó fele ki van könnyítve, így a sarok egyenetlensége esetén is könnyen felragaszthatóak, az erre való vízbázisú ragasztóval. Ezáltal nem csak a holker egyenetlenségeit tudjuk eltüntetni, hanem akár vezetékeket, szerelvényeket is eltakarhatunk mögötte. Ezekkel a holker (mennyezeti) díszlécekkel eltakarható a függönytartósín is akár, folytatva a holkerekben végigfutó díszléc mintázatát és a rejtett világítást.

Rejtett világítás kialakítására használható holker díszléceinkhez, profil azonos sarokelemeket is gyártunk, melyekben a LED szalag tápegysége és vezérlőegysége elrejthető.

Indecor Art - XPS anyagból készült díszlécek

Az oldalfal díszítésére szolgáló, a hagyományos gipsz stukkókat utánzó díszlécekkel nem csak a mennyezet alatt tetszőleges magasságban, vagy a mennyezeten futtathatunk körbe mintát, akár rejtett világítással is, hanem akár az oldalfalon, akár a mennyezeten keretezéseket, mintázatot alakíthatunk ki. Arra figyelni kell, hogy célszerűen sík fal felületre ragaszthatóak fel.

Az oldalfali díszlécek kiválóan használhatóak a helyiségek belmagasságának optikai megváltoztatására is különböző színű festéssel kombinálva. Készíthetünk ezekből a díszlécekből kereteket képekhez, polcokhoz, tükörhöz, vagy a mennyezeten keretezést (tükörplafont), vagy akár csak simán az oldalfalon színes festés elválasztásához, díszítéséhez is használhatjuk.
Hajlítható XPS oldalfali díszléceink akár íves felületekre is felragaszthatóak.

Mind a holker díszlécek, mind pedig az oldalfali díszlécek körbevihetőek akár oldalfali akár mennyezeti dobozolásokon, hangulatosabbá téve azokat.

 

LED szalagok rejtett világítás díszlécbe szerelése és a díszlécek festése

  1. A gerincvezetéket a díszléc alján vezetjük el, ha nincs lehetőségünk a díszléc mögött elhelyezni.
  2. Az aluszalagot 90 fokban meghajtva behelyezzük a díszléc nútjába, leragasztva így a gerincvezetéket
  3. A LED szalagot a rejtett világítás díszléc nútjának külső függőleges felületére ragasztjuk be, hogy a sarkokon ne kelljen vágni-forrasztani a LED szalagot, hanem fordulni tudjunk vele (a LED szalagok 180 fokban szórják a fényt)

Az XPS rejtett világítás diszlécek könnyű polisztirol anyagból készülnek. LED szalagok átvilágítás megakadályozására, HA NEM HASZNÁLUNK alu szalagot, akkor kívülről egy sűrű sötétkék, sötétbarna vagy fekete vízbázisú festékkel kenjük át a felületet, így képezve fényzáró réteget, majd száradás után a kívánt színre festhetjük a díszlécet.

Indecor Art - XPS anyagból készült díszlécek

 

XPS rejtett világítás kialakításához alkalmazható díszlécek festése a LED szalag átvilágításának megakadályozására:

A helyére felragasztott, az illesztéseknél (fali, mennyezeti és folytatólagos lécelemek illesztésénél is) összedolgozott, leglettelt, alapozó festéssel kezelt díszléceket az ábrán látható, sötéttel jelölt felületen szükséges egy fényzáró réteggel átfesteni, mielőtt a kívánt végső színre festjük a díszlécet.

Fontos:

  • Az alapozó festékréteg lehet híg alapozó réteg, a célja, hogy az XPS anyag felületi „szöszösségét”, érdességét homogén felületté tegye.
  • A fényzáró réteg jól takaró, hígítatlan festékréteg legyen, (akár hígítatlan színező paszta) lehetőleg fekete, sötétkék, sötétbarna színű
  • A színre festés előtt mindenképpen várjuk meg a fényzáró réteg teljes megszáradását, hogy a végső színre festést ne mossuk egybe vele.
  • Ha szükséges, és nem takar a színre festés, (átüt a fényzáró réteg a végső színen) akkor a színre festést ismételjük meg száradás után.

 

CSAK oldószer mentes, vízbázisú falfestéket használjunk a díszlécek festéséhez!

 

Szívesen álunk rendelkezésre nem csak a meglévő termékeink bemutatására, értékesítésében, hanem egyedi igényű, méretű díszléceket is elkészítünk rövid határidőn belül.

 

Indecor Art csapata