Öko Valentia - kályhák, kandallók, tűzhelyek

Mire kell figyelni a kandallók, kályhák és tűzhelyek beépítésénél?

Szakértő tanácsok az ÖkoValentia Kft. -től

 

Jön a nyár, a felújítások időszaka. Már most kell gondolni arra, hogy a következő télen is kell fűteni, ezért érdemes foglalkozni a kandallók és kályhák beépítésével. Néhány dolgot azonban az előkészítés során figyelembe kell venni, ahhoz, hogy műszakilag jó megoldást kapjunk.

Nagyon fontos, hogy a megfelelő kémény, és az ahhoz való csatlakozás mellett a levegő ellátás is megfelelően ki legyen alakítva. Ma már a legtöbb kályha és kandalló is rendelkezik külső levegő csatlakozással. Az égéslevegő ellátás így zártan padlóban (új építés esetén) illetve falszegélyben kiépíthető, ezáltal nem a szoba levegőjéből vesszük az oxigént az égéshez. Természetesen gépi szellőzéssel ellátott lakások esetén így még nem biztosítható a teljes zártság, azaz a helységlevegő függetlenség. Így gépi szellőzés esetén kiegészítő huzatfigyelő elektronikát kell alkalmazni, mely megakadályozza, hogy a szellőző berendezés a füstgázt visszaszívja a kéményből.

Kisebb tűzterű berendezések között találunk olyan kiviteleket, melyek zárt minősítéssel (passzívház minősítéssel) rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy a kályha egyes nyílásai csak retesz és rugó ellenében nyílnak, elengedés esetén pedig önzáróak és tömítenek. Teljesen lég-tömör zárásra vannak minősítve.

Ilyen berendezéseket találunk a wodtke kályhái és a Lohberger tűzhelyei között. Mindkét gyártó a korszerű formatervezés, magas minőségre és alacsony emissziós értékek elérésére (legszigorúbb német előírások) törekszik. A wodtke emellett még a látványra, azaz szép lángképre is hangsúlyt helyez.

 

„Szeretnénk termékeinkkel örömöt szerezni és a jó érzetet továbbnövelni „   – Christiane Wodtke

 

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését, látogasson el oldalunkra!
www.okovalentia.hu