Proseco Holding - Betonbiztos konyhatrendek a dekorbeton világban

Betonbiztos konyhatrendek a dekorbeton világban

A belsőépítészeti trendek sokszor változnak, a hangsúlyok rendre átrendeződnek. Egy azonban az ősidők óta örök: a konyha az otthon lelke, a meglepetések készítésének, a reggeli kávézás inspiráló helyszíne, a házibulik origója. A konyhának több évig kell jól szuperálnia, így jó, ha ezt is észben tartjuk, mikor nekiállunk az anyagok összehasonlításának. A konyha tehát több, mint sokan azt tervezésekor gondolják, éppen ezért ez egy komplex feladat.

A különböző dekorbeton megoldások egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, számos trendbe beleillenek és megannyi új ötletet hordoznak magukban, mellyel újabb és újabb megoldások születnek.

Mikrocement specialisták révén számtalan konyhatervezést kísértünk már végig az ötlet megszületésétől a beépítésig. Az anyag sokrétűségének köszönhetően cégünk konyhapultot, konyhahátfalat, komplett konyhaszigetet és bútorfrontokat is készít.

A következőkben nézzünk meg néhány tippet, trendet, melyeket nemzetközi szakértő kollégáinkkal együtt állítottunk össze Nektek.

 

Napfényes, világos konyha

A világos, üde konyha minden szempontból örök kedvenc, a legkisebb főzőfülkéktől kezdve a hatalmas konyhákon át minden méretű konyhának jól áll. A világos felületek steril, ragyogó hatást keltenek, de mégsincs nyomasztó orvosi rendelő hatásuk.

Dekorbeton konyha esetén a legvilágosabb szín a cementfehér árnyalat, mely leginkább az elefántcsontszínhez hasonlítható, de bézses, világosszürke színek szintén a világosabb árnyalatok közé sorolhatók.

Proseco Holding - Betonbiztos konyhatrendek a dekorbeton világban

 

Két anyag kombinációja

Ha az ügyfeleddel indusztriálisabb konyhát álmodtatok meg, akkor a glettbeton biztosan elnyeri a tetszéseteket. Fa kiegészítőkkel, falpanelekkel, belsőépítészeti megoldásokkal kombinálva a hideg hatású beton, és a meleg hatású fa igazán csodaszép végeredményt nyújt. Színazonos beton dekorációkkal (virágkaspó, tálak stb.) pedig megkoronázhatjuk az összképet. A kő elemek és beton szintén jó párosítás, autentikus spanyol kőház hangulatot teremt a megfelelő színárnyalattal párosítva.

Konyhasziget létjogosultsága

Ha a tér engedi, akkor jöjjön egy nagybetűs IGEN! Nem csupán praktikus, hanem mikrocement bevonattal kimondottan izgalmas és egyedi. A konyhaszigetet asztalos tervezi meg és előkészíti a kiállásokat, majd műhelymunkával vagy a helyszínen létrehozzuk rajta az egybefüggő dekorbeton felületet. Kevés szebb látvány van egy homogén, egybefüggő, fugamentes szigetnél a konyhánkban, amely meghatározza az egész konyhánk miliőjét. Jelenleg futó trend a főzőlap konyhaszigetbe való beépítése, melytől szintén nem riadunk meg. Az anyagunk magas cementtartalma révén tűzálló, így egy esetleges konyhai balesetnél a mikrocement felületekkel további kár nélkül megúszhatjuk.

Fugamentes felületek, a dekorbeton tisztán tartása

A dekorbeton rendszerek egyik legnagyobb előnye az, hogy fugamentesek, így jelentősen higiénikusabb, mint fugázott, csempézett társai. Ami a takaríthatóságot illeti: a dekorbeton rendszer saját tisztítószere nem csupán tisztítja a felületet, hanem egyben ápolja is azt. A konyhai környezetben fontos a fertőtlenítés is: pH semleges tisztítószerrel könnyedén tisztíthatjuk felületeinket.

A találkozásoknál vékonyan dilatáció létrehozása szükséges, mely akár színazonos rugalmas anyaggal esztétikusan és szinte észrevétlenül kitölthető, növelve ezáltal a kivitelezés időtállóságát.

Ellenállóság

Konyhatervezés szempontjából az egyik legfontosabb követelmény a takaríthatóság. A legtöbb kérdésünk a felület mechanikai és vegyi ellenállóságára irányul. Mechanikai ellenállóságát tekintve egy jobb minőségű laminátumhoz tudjuk hasonlítani, vegyi ellenállósága pedig a mikrocement rendszereken alkalmazott védőlakknak köszönhetően kiválónak bizonyul. Egy független, horvát labor által hitelesített vegyszerállósági táblázattal rendelkeznek dekorbeton rendszereink, melyet alább találtok.

Proseco Holding - Betonbiztos konyhatrendek a dekorbeton világban

 

Felújítás megkönnyítése

Tudjuk, hogy egy átalakítás, felújítás egy nagyobb lélegzetvételű történés, mentjük, ami menthető: költséghatékonyabb, a környezetünket sem terheljük vele feleslegesen és ha működik, jó állapotban van az a bútor, akkor miért ne adhatnánk neki egy új esélyt szebb, modernebb köntösben? Pályafutásunk alatt számos meglévő laminátumot, vízálló rétegelt lemez pultot és bútorfrontot újítottunk fel. Fontos azonban, hogy az a hordozófelület valóban jó állapotban legyen: sérült, vetemedett, eldeformálódott hordozótól jobb megválni.

Hogyan néz ki egy felújítási folyamat egy pult esetében? A meglévő felületről csiszolással el kell távolítani a védőlakkokat, szennyeződéseket, igény esetén vízszigeteléssel látjuk el, majd egy tapadóhíd segítségével megkezdhető a dekorbeton rendszer felvitele. Tipp: ugyan rendszereink kis rétegvastagságúak, azonban érdemes azt a 2-3 mm-t észben tartani – főként bútorfrontok esetén – annak érdekében, hogy minden elférjen.

Proseco Holding - Betonbiztos konyhatrendek a dekorbeton világban

 

Hangsúlyos fogantyúk

A divatos fogantyúk virágkorukat élik: szinte bármilyen formájú, színű, anyagú fogantyút, bútorgombot megtalálhatunk a piacon. Fontos azonban, hogy a gyönyörű szimbiózis tervezést igényel: akár hangsúlyos, akár visszafogottabb fogantyút, bútorgombot szeretnénk, a mikrocement rendszerekkel csodálatos összhang érhető el.

Síkba záródó ajtók

Falsíkba záródó „tapétaajtók” esetében különösen kedvelt és javasolt a mikrocement: alacsony rétegvastagságával biztonságosan nyitható-zárható a tapétaajtónk, a falon kialakított struktúrát pedig lekövetheti az ajtó, ezzel erősítve a felület homogenitását. Spejzajtók, síkba záródó konyhabútorelemek esetén a dekorbeton rendszereinket meleg szívvel ajánljuk. Alapfelületüket tekintve rendszerint CPL ajtókról van szó, melyre szintén felhordható a mikrocement.

Megjött a kedved a dekorbetonhoz? Látogass el irodánkba előre egyeztetett időpontban – akár ügyfeleddel együtt – és engedd meg, hogy bemutassuk a mikrocement világ sokrétűségét és annak legújabb trendjeit.

 

Rasman-Parti Eszter: +36 30 072 6456
Dobrocsi Gergely: +36 30 866 4886
beton@proseco.hu

H-2600 Vác, Gödöllői út 15.
www.microbond.hu
www.ecobeton.hu