Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!

A 2018-as kiállítás óta ismered a természetes féldrágaköveket enteriőrünkbe varázsló 6 mm-es laminált üveget.
A galéria néhány képe csak ízelítő a nemrég megjelent 188 oldalas Vetrite Gem Glass katalógusból. A teljes on-line katalógusért kattints ide vagy kérd letölthető PDF formában!

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!
Lenyűgözés – pipa!

Kezdjük a mérettel: a maximális méret a megszokott 120×280 cm mellett már 135×290 cm is lehet. A katalógusban szemrevételezhetjük, hogy mennyire látványos, amikor ezek a monumentális üvegpanelek különböző felületeken megjelennek.

A Vetrite Gem Glass felhasználási területei

Konyha

Konyhapult vagy konyhafal burkolataként harmonikus és elegáns atmoszférát teremt. Ki ne akarna hagyományos- vagy éppen metrócsempe helyett Vetrite Gem Glass laminált üveget tenni a konyhapult fölé?!

És itt érkezik a meglepetés! Mostantól már konyhapulton is használhatod ugyanazt a dekort, mint a hátfalon vagy a bútorfronton, mivel un. “boroszilikát” üveget is gyártunk! Ezek az üvegek ellenállnak a hőhatásoknak és a kémiai korróziónak is, ahogyan a konyhai vagy laboratóriumi üvegedények is, amelyek szintén ebből készülnek.

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!

 

Hotel és irodaház

A laminált üveg könnyen megmunkálható, így adaptálhatók a hotel- vagy a cégarculatnak megfelelő elemek. Szállodai- és iroda recepciós pultok is készülhetnek belőle vagy megjelenhetnek a lobby vagy tárgyaló falon, mint a vizuális kommunikáció egyik eszköze.
Nagyon fontos újdonság, hogy az egész paneleket (!) már nem kell körbevágni, ahhoz, hogy szimmetrikusan (bookmatch, macchia aperta) illeszthetők legyenek egymáshoz, mivel eleve így gyártjuk azokat!

És itt érkezik a meglepetés! Mostantól már hajlított üvegben is gondolkozhatsz! Igen, a 2D mellett itt van a 3D változat. Hogy íves korláton vagy a térelválasztó falon gondolkozol, az csak egy technikai kérdés. Mutasd az ívet és mi ráhajlítjuk az üveget! A megoldás a SICIS Vetrite Gem Glass.

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!

 

Vetrite Gem Glass bútor és ajtó

Asztallapok, extravagáns bútorok és ajtók. Igen, a laminált üveg szabad megmunkálhatósága révén számos újabb területre teszi be a lábát. Fúrható és lyukasztható, így a szerelvényezés nem okoz gondot a különböző felületeken. Egyenesen és ívesen is vágható, élei csiszolhatók és fazettázhatók is!
Minden egyes tervezési folyamatba bekapcsolódunk, hogy a megfelelő terhelhetőségű üveget javasoljuk. Bizonyos esetekben akár edzett vagy ragasztott-edzett üveg változatok is kérhetők a megfelelő dekorációval!

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!

 

Jöjjön a hab a tortán – a Vetrite Gem Glass átvilágítható!

Mióta megjelent a Vetrite laminált üveg kollekció, azóta kérdezik a tervezők: “és átvilágítható?” Sokáig kellett várnom, hogy erre a kérdésre igennel válaszolhassak. Ehhez azt kell tudni, hogy a laminált üvegben különböző típusú tükröződő vagy struktúrált fóliák, illetve a SICIS mozaik hatású szövetei fedik le a teljes felületet. Ezek az anyagok pedig nemhogy nem áttetszőek, de konkrétan nem engedik át a fényt.

Aztán jött a 2018-as iSaloni kiállítás és három területen is bemutattuk az áttetsző és átlátszó Vetrite prototípusokat. Légies gardróbszekrény, opálosan áttetsző lámpák és két derített fényű hátfal adta hírül, hogy Ravennában szintet lépett a fejlesztés!

Olyannyira, hogy már négy felülettel érhető el mind a 38 dekor. Ezeket a fő típusokat az alábbiak szerint különböztetjük meg:

  • “Solid” változat, amelyben a minta és a színek tiszta fehér alapon telítettek.
  • “Chrome” tükör és krómozott hatás, amely a ragyogó színeket erősíti.
  • Az “Opalescent” áttetsző hatású, ezek hátulról megvilágíthatók!
  • A “Satin” az új felület: a “Chrome” alap itt már savmart üveggel fedett, bársonyos tapintású és sejtelmességet sugároz.

Nézzük meg a Reef Opalescent terméket a SICIS Vetrite oldalon, ahol egy kapcsolót állítgatva imitálható a különbség a be- és kikapcsolt világítás esetén. Ugye milyen meggyőző?

 

Sicis - Újjászületett a Vetrite Gem Glass!!!


Hagyd a követ a hegynek, óvd a természetet!

A Vetrite Gem Glass kollekció segítségével egészen biztosan mindenki megtalálja a saját ízlésének és személyiségének megfelelő színt, illetve a vadabb és lágyabb mintázatokat.
Nemcsak a kristályok, féldrágakövek szerelmeseinek ajánljuk! A Vetrite Gem Glass segítségével hatásosan csempészhetünk bele egy kis természetet az otthonunkba és sokkal extravagánsabb megoldással élhetünk, mint egy büntetésből a sarokba állított félbevágott ametiszt darabbal. 🙂
A teljes Vetrite Gem katalógus itt tekinthető meg. Letölthető pdf katalógusért írj nekem és elküldöm!

 

Bor Iván
Sicis Képviselet