Kohajda Andrea

Kohajda Andrea


Tervező Tag

 

+36 30 253 88 55
kohajdaa@gmail.com

Építész diplomámat a JPTE Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán szereztem 1999-ben, lakberendező bizonyítványomat a KURZUS Lakberendező Iskolában 2019-ben.

Pályám elején lakóépület tervezéssel foglalkoztam, valamint ipari csarnokok építésében, felújításában szereztem releváns szakmai tapasztalatokat a generálkivitelezői oldalon. Majd jó pár évet az ingatlanszakmában töltöttem, mint értékbecslő, műszaki szakértő. Ezalatt az idő alatt is számtalan lakás felújítását koordináltam. 2018-ban határoztam úgy, hogy pályámat lakberendezőként folytatom.

Építészeti és lakberendezési tudásomat ötvözve komplex szolgáltatást tudok nyújtani megrendelőimnek. Egy lakás berendezése többféle céllal történhet, de leggyakoribb az otthonteremtési szándék. Ez egy alapvetően hosszútávú projekt, ezért a legfontosabb, hogy:

  • jól átgondolt
  • időtálló
  • jól funkcionáló, jól működő tereket alkossunk
  • a legjobb műszaki megoldásokkal és
  • harmonikus, stílusos megjelenéssel.

Fenti alapelveknek számomra mindig érvényesülnie kell függetlenül a lakberendezési stílustól és a rendelkezésre álló költségvetéstől.

A lakberendező által tervezett lakóteret a rend és a harmónia uralja és mindennek megvan benne a maga helye. Szeretem a szimmetriát. Számomra rendet sugároz.

A lakás stílusa optimális esetben tükrözi az ott élők életvitelét, stílusát, személyiségét. Úgy szolgálja ki a benne lakók igényeit és kényelmét, hogy figyelembe veszi a lakótéren belüli súlyponti tereket, ami mindenkinek más és más. Mert mindenki számára mást jelent az otthonosság érzése. A lakberendezési stílusok jó támpontot nyújtanak, de a kiválasztott stílust, vagy a stílus egyes elemeit, stílusjegyeit az adott lakótérre, a megrendelő igényeire kell formálni.

Amikor szűkösebbek az anyagi lehetőségek, mégis igény van a régi élettér megújítására, néhány bútor cseréjével, új színekkel, új kiegészítőkkel látványos megoldások születnek, új otthont, új érzést teremtve.

Építészként és lakberendezőként is vallom, hogy az új építésű lakásoknál már a tervezés fázisában meg kell jelenni a lakberendezői szempontoknak. Így elkerülhetők olyan építészeti megoldások, amelyek a későbbiekben a lakás berendezésekor problémát jelentenek.

  • Elsősorban lakóingatlanok lakberendezési terveinek és látványterveinek készítését vállalom.
  • A komplett berendezési terveken túl – amennyiben arra van igény – készítek a lakás egyes helyiségeire is berendezési- és látványterveket, burkolati terveket, valamint egyedi bútorterveket (pl. konyha, beépített szekrény).
  • Szívesen állok rendelkezésre lakberendezési tanácsadással is.
  • Számomra egy lakberendezési megbízás a tervezői művezetéssel válik teljessé, ugyanis a kivitelezés során gyakran van szükség kisebb-nagyobb módosításokra, melyeket úgy kell megtenni, hogy az alapkoncepció ne sérüljön.
  • A kivitelezésben egy-egy jó szakember ajánlásával, vagy egyes szakági munkák lebonyolításával tudok segíteni.

Egerben élek a családommal. Elsősorban Budapesten és környékén, Eger, Gyöngyös, valamint a Tisza-tó vonzáskörzetében vállalok megbízást.

Keressen bizalommal!

Kohajda Andrea

KÉPEK