Kökényesi Anka

Kökényesi Anka


„ANK design – Stílusod a térben”

Gyermekkoromtól kezdve szeretek rajzolni. Sokáig nem tudtam, hogy ezzel mit is lehetne kezdeni, így életem a gazdasági szakma felé kanyarodott. Egészségügyi érettségi, mérlegképes könyvelői végzettség, majd okleveles közgazdász diploma szolgálta a majd két évtizedes pályafutásomat. Először könyvelőként, majd gazdasági vezetőként dolgoztam 15 évig.

Azonban a rajzolás, a művészet, az alkotásvágy ott lappangott és feszített legbelül. Így elvégeztem a lakberendező képzést, jeles eredménnyel. Ma már lakberendezőként dolgozom, saját márkát építek, ez az ANK design.

Korábban nem gondoltam volna, hogy ez lesz az a pálya, amiben kiteljesedhet a kreativitás utáni vágyam.

Fantasztikus érzés, amikor egy új alkotás során a tér minden rezdülése átjárja az énemet. Legyen az otthon, iroda vagy közösségi tér, mindegyik rávezet arra, hogy mi az, amit ki lehet belőle hozni. Látom a benne élőket, érzem a mindennapjaikat, a reggeli kávézástól az esti pihenésig.
Először csak beszélgetünk, megismerem a megrendelőimet, bizalmi- és szinte baráti kapcsolat ez. Aztán, amikor az üres lapon egyszer csak életre kelnek a terek és a funkciók, szép lassan megnyilvánul, hogy mire van itt szükség.

Szerettem a számok világát is, de az alkotásnak ez a formája mindennél több örömet ad.

A belső képünk kivetül a környezetünkre, azonban a környezetünk is hatással van miránk. Ez a kölcsönhatás lehet jó és rossz egyaránt. Egy harmonikus környezetben mi is megnyugszunk, a lelkünk is megszépül.
Különböző életterek között mozgunk nap mint nap. Ilyen az otthonunk, mely kellemes berendezésével nem csak minket szolgál, barátaink és családtagjaink is jól érzik benne magukat. Ezen túl az időnk nagy részét a munkahelyünkön töltjük. Egy jól megtervezett iroda vagy üzlethelyiség bizalmat áraszt a partnerek, ügyfelek- és vásárlók felé, a munkatársak pedig nagyobb kedvvel végzik a munkájukat.
A pihenést olykor kihelyezzük az otthonunk falain kívülre, olyan szórakozóhelyet keresve, ahol élményekkel töltekezhetünk.
Láthatjuk hát, hogy a tér körül vesz minket egész nap, különféle hatásaival, impulzusaival.
Én abban segítek, hogy a szépség és a harmónia, no és a praktikum beköltözzön a megrendelő életterébe.

Kökényesi Anka

KÉPEK