Lőrincz Judit

Lőrincz Judit


Tervező Tag

 

+36 30 535 9968
j.lorincz@t-online.hu

Eredeti végzettségemet tekintve építőmérnök vagyok. Néhány évig dolgoztam ezen a területen, majd úgy alakult, hogy a gépészet irányába terelődött a munkám.

A belsőépítészet, az enteriőr kialakítása mindig is vonzott és egyre jobban úgy éreztem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni, mert a munkámból hiányzik a művészet, a kreativitás. Szeretném megmutatni azt a szépséget amit a formák, színek, textúrák összhangja adhat. Így 2018-ban döntöttem úgy, hogy belevágok újra a tanulásba. Elkezdtem először rajzot tanulni, majd ezzel párhuzamosan lakberendezés is. 2020 végén végeztem lakberendezőként és 2021 áprilisában nyertem felvételt a Lakberendezők Országos Szövetségébe.

Azt gondolom, hogy a két szakmám, az építőmérnöki és a lakberendezői nagyon jól kiegészítik egymás. Annak a precizitásnak, pontosságnak, ami évek alatt a mérnöki munkák kapcsán megtanultam, nagy hasznát tudom venni az enteriőr kialakításában is.

Nagyon kedvelem a skandináv stílust, de nem áll messze tőlem a luxust sugárzó art-deco vonal sem. Mindegyik stílusnak megvan a maga szépsége, és ha jól kombináljuk őket, akkor nincs az az igény, amire ne lehetne egy harmonikus enteriőrt megálmodni.
Hiszem, hogy a harmonikus környezet az alapja a belső harmónia megtalálásának. És akinél meg van a belső harmónia annál ott van a nyugalom, a szeretet és a megértés is.

A látványtervezéshez az Achline.XP 3D tervezőprogramot használom, amivel élethűen meglehet mutatni a tervezett enteriőrt. Ezenkívül az egyedi bútorok tervezéséhez a Sketchup 3D programot.

Lőrincz Judit

KÉPEK