Az utóbbi időben egyre több panelépület szépül meg, legtöbbjük pályázati pénzből, ami üdvözlendő, hiszen hazánkban minden ötödik ember panellakásban él. A felújítások nyomán élhetőbb otthonok születnek, de a nyár igencsak próbára teszi a panellakókat: a felforrósodó épületek ontják magukból a meleget, tehát árnyékolni kell! De, milyen árnyékoló kerüljön a panellakás erkélyére?

Ha a statisztikát lefordítjuk a mindennapokra, akkor még nagyobb jelentősége van a panellakások komfortosításának, ami nyáron egyet jelent az árnyékolással. Nem csupán városi legenda, hogy aki járt már egy 40 négyzetméteres panellakásban Nyíregyházán, az Sopronban is rögtön otthon fogja érezni magát, mert a lakások alaprajzi kiosztása tökéletesen megegyezik.

Kert és terasz - Panelerkélyek árnyékolása - LOSZ Lakberendezők Országos Szövetsége - Blog

És megegyeznek a kis erkélyek is, amelyek tíz emelet magasan nyúlnak az ég felé. A magasabban fekvő lakások és erkélyeik vannak a legrosszabb helyzetben, mert itt még a csuklókaros napellenző is kevésnek bizonyul: egészen egyszerűen besüt alá a nap. Olyan árnyékolóra van tehát szükség, ami majd függőlegesen rögzíthető ponyvával tartja kinn a perzselő forróságot.

Ez pedig a Rollstar Loggia Alfa néven futó speciális, kitámasztókaros árnyékolója, amely azon kívül, hogy jobb, még egyszerűbb és olcsóbb is, mint a napellenző. A Loggia Alfa kitámasztó karjának az egyik végét az erkély korlátjához lehet rögzíteni, a másikat pedig a kézi hajtókarral leengedett ponyvahengerbe illesztjük, így feszül meg a textília. A karokat 45 fokonként tudjuk állítani, a nap járásához igazítani, és ami lényeges: szinte függőleges helyzetben is rögzíthetjük az árnyékolót, a lehető legjobb hatásfokkal védekezve a napsugarak ellen.

A Rollstar gyártóként a panellakások erkélyének árnyékolásában is a méretpontos gyártás híve, de panelépületről lévén szó, tipizált méretet is ajánlunk: a fix kitámasztókaros napellenzőhöz 175+15 centiméteres ponyvát + drapériát készítünk, amelyet normál méretű erkélyre szánunk, ahol a födémtávolság nem több 270 centiméternél, a mellvéd magassága kb. 110 centiméter, a maximális szélesség pedig 450 centiméter. Természetesen, az erkély tényleges szélességi méretének megfelelően egyedi méretben gyártjuk a napellenzőt.

A Loggia Alfa a panelerkélyek legpraktikusabb árnyékolója.

 

Forrás:

www.rollstar.hu
www.rollstar.hu/content/panelerkelyek-arnyekolojanak-legjobbja-loggia-alfa.html