Ha túl nagy vagy túl kicsi a helyiség, segít a térelválasztás. Ez ellentmondásosnak tűnik, mégis igaz. Nagy szobákból kanyaríthatunk le barátságos kis kuckókat, vagy pici lakásban – ahol nincs lehetőségünk például külön dolgozószobát, gyerekszobát, étkezőt, hálót berendezni – különíthetünk el így eltérő használatú tereket.

 

Gardrób az ágy mögött1. Gardrób az ágy mögött
Így nem csak a tárolás gondját oldjuk meg: barátságosabbá, kellemesebbé tehetjük a szobát, amire nem telepszik rá a nagyméretű ruhásszekrény. Ha a szoba mérete lehetővé teszi, a padlótól a mennyezetig érő térelválasztó szekrény háló felőli falának – ami rétegeltlemezből készült paraván – mélységét növelve kialakíthatók fülkék, amelyekkel a hagyományos éjjeliszekrények elegánsan helyettesíthetők.

 

 

Gipszkarton fal2. Mediterrán hangulatban
A gipszkarton könnyű, gyors és tiszta építőanyag. Nagy előnye, hogy a meglévő burkolatra szerelhető és íves falak kialakítására is alkalmas. Ez a megoldás helyigényes, de ha nem fontos szempont, hogy a fényt áteressze, tároló funkciót is elláthat. Nagyobb hálószobában kialakíthatunk külön gardróbfülkét.

 

 

Vászonfal3. Vászonfal
Ma már sokféle szép textil kapható, így minden berendezéshez találhatunk megfelelőt. Ha a két oldalát különböző anyagokból varrjuk és textilfestékkel díszítjük, hangulatát az ott folyó tevékenységhez külön is igazíthatjuk. Egyszerű, gyakran cserélhető, olcsó megoldás, hiszen még a drágább textilekből sincs nagy mennyiségre szükségünk hozzá.

 

 

Térelválasztó a házban

 

Térelválasztó a házban 1

 

Térelválasztó a házban 2