Ez alkalommal megismerkedtünk a sokak által már ismert vállalkozással és a családdal. Láthattuk a hosszú évek óta a piacon jelenlevő cég, exkluzív, négy szinten működő bemutatószalonjában forgalmazott termékeket, márkákat, anyagokat. Ezekről kaptunk részletes ismertetést, az új termékekből ízelítőt és a kivitelező szakembertől gyakorlati bemutatót láthattunk.

 

A szalonban minden fellelhető, ami egy fürdőszoba kialakításához szükséges: szaniterek, csaptelepek, fürdőszoba bútorok, burkolóanyagok, kádak, hidromasszázs kádak, gőzkabinok, zuhanyfülkék és kiegészítők. A fürdőszoba szalon kiállított termékei a cég teljes választékának csak egy részét képezik, katalógusból válogathat ki-ki ízlése szerint. A munkatársak megtervezik a fürdőszobát kompletten, segítenek a kialakításban, igény szerint látványtervekkel mutatják meg a kialakított enteriőrt. Felmérik a helyszínt és a beépítéshez szakembereket ajánlanak. Így bátran fordulhatunk kérdéseinkkel, kéréseinkkel hozzájuk.

 

Elsőként az olasz Zucchetti cég formatervezett csaptelepeiről, zuhanyfejeiről és kiegészítőiről Magyar Zsolt, a vállalat magyarországi képviselője tartott bemutatót.

 

Az 1929-ben alapított cég öt egységből áll, ahol – többek között – a csaptelepek, zuhanyfejek megalkotása – a tervezéstől az öntésen át a krómozásig – a gyártás magas minőségi követelményeinek megfelelően történik. Kis történelmet hallhattunk: neves designerek, akik a Zucchettinek terveztek és terveznek (Barbara Soldi-tól Matteo Thun-ig); a kétgombos csapteleptől MONDO, FLAT, SPIN termékeken keresztül az AGUA BLU „vízesés”-ig – napjainkig.

 

Több egyedi megoldás megalkotása kötődik a cég nevéhez. Pl. a csaptelepet megóvó karbon+kezelés – ez esetben a rendszerben levő szennyeződés szétmorzsolódik, nem jut tovább a csaptelephez, így megóvja azt. Láthattuk és hallhattuk, hogy technika és design tökéletesen megférnek egymás mellett, miközben a Zucchetti termékek esztétikusak, funkcionálisak és maximálisan megfelelnek a higiéniai elvárásoknak. Tervezhetünk a Fried Szalon által forgalmazott fürdőszobai törölközőszárító radiátorok nagy választékából modern enteriőröktől kezdve, egészen a klasszikus fürdőszobákig.

 

– A magyar gyártmányú FHL radiátorcsalád tagjai pl. MISTRAL, NEPTUNUS, VÉNUS, DNS – RAL színskála szerint rendelhető, különböző árfekvésű termékek.

– A lengyel RADECO termékek között találunk az egyszerűtől a luxuskivitelig. Bármilyen szín, forma, amit csak megálmodunk, RAL színskála szerint, vagy pl. króm, bronz, kialakítással –alkalmazkodva pl. a csaptelep színéhez. A radiátorok központi fűtésről és elektromos fűtőpatronnal is működtethetők. Felhívták a figyelmünket, hogy vásárláskor a méreten, formán, színen kívül figyelembe kell venni a hőigényt, teljesítményt – ebben segítségünkre vannak szakembereik.

 

 

A CSŐ – AMI ÖSSZEKÖT

A belga HENCO termékekkel is megismerkedhettünk ezen az összejövetelen.

 

A cég nyolc éve van jelen a magyarországi piacon. Hosszú élettartamú csöveik felhasználhatóak padlófűtés, fűtés, ivóvíz hálózat kialakításánál. Ez a sokoldalú, megbízható rendszer a legkorszerűbb technológiák egyike, egyesíti a fém és műanyag előnyeit. Öt rétegű: belső – polietilén + ragasztó réteg + alumínium lap ráhajtva + ragasztó réteg + külső – polietilén. A rendszer elemei többféle kötési megoldással kapcsolhatók össze, így falon kívül, és falon belül is biztonságosan alkalmazhatók. Kiválóan korrózió-, nyomás- és hőálló, kézzel is hajlítható. A méretválaszték 14-32 mm átmérőig terjed. A Fried Szalon kollégái – igény szerint – kivitelezőinknek szerveznek oktatást, hogy megismerhessék a terméket és a beszerelést.

 

A WEDI építőlemez tulajdonságairól, felhasználási lehetőségeiről Gazdag Károly – a R.W.Bautech Hungary Kft. munkatársa tartott tájékoztatót.

 

Anyagát tekintve extrudált polisztirolhab, zárt cellaszerkezettel, mindkét oldalát cementes, műgyantás ragasztóréteg és üvegszövet fedi. Kiváló hőszigetelő képességű, nagy nyomószilárdságú, vízálló, könnyű és jól megmunkálható: kiválóan véshető, marható, így csövek, szerelvények beépítéséhez ideális. Kádbeépítésnél az YTONG-ot kiváltva használhatjuk.

 

Legkülönfélébb szerkezeti formák kialakítására alkalmas anyag, elsősorban vizes helyiségekben, gipszkartont kiváltva. pl. gőzkabin, zuhanykabin építésénél, pozitív és negatív ívekkel biztonsággal, könnyedén. A 20-30 mm vastagságú lemez használatos íves felületek kialakításánál. Kézi, vagy gépi szerszámmal (kézi fűrész, dekopír fűrész, sniccer) alakítható. (Erről láthattunk érdekes bemutatót a helyszínen.) A 4-6-10-mm vastagságú termék falak kiegyenlítésénél, szintbehozásoknál lehet segítségünkre. A 20mm-es és ennél vastagabb táblák szerkezetépítésre és gőzkabin építésre ajánlottak.

 

Képzeletünk szabhat csak határt a felhasználásban: falak, polcok, mosdópultok, dobogók…

 

A sokoldalú üvegtégla termékekről Koromné Fried Erika mesélt a társaságnak. Felsorolni is hosszú a megismert, bő választékot, a sok színt, méretet és rajzolatot: íves, feles, negyedes, végzáró, sarok üvegtégla… kézzel festett, festhető, víztiszta, fehér, pasztell, homokfújt… járó felületre beépíthető, speciálisan kialakított járólap üvegtégla; hőszigetelésre és hangszigetelésre is kiváló termékek…

 

Széleskörű a felhasználási terület: falak, térelválasztók, zuhanyfülke, járófelület, kupola tervezhető és valósítható meg. A szalon forgalmazza a kiegészítőket is: távtartó kereszt, bukó ablakkeret, ragasztók…

 

Szállítás raktárról történik, vagy egyedi gyártás esetén 3-4 hét határidővel teljesítik a megrendelést.

 

Ez alkalommal is kellemes hangulatú előadásokat hallhattunk, megismerhettünk újabb szakembereket. A szünetben kiváló falatokkal, csemegékkel látták vendégül a társaságot.

 

És ez alkalommal kaptunk meghívást a wellness bemutató előadással összekötött kerti partira is!

 

« A 13 »