JFK projekt

JFK projekt: a karitatív kórház-projekt

Ahol az álmok valóra válnak…

 

 

2014 tavaszán a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház főorvosa dr. Belics Zorán kért segítséget a Junior Art Center Lakberendező Iskolától. Szerette volna a vezetése alatt álló, felújításra váró Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztály egy részét a mai kor igényeinek megfelelően megterveztetni.

Az iskola igazgatója Kővári Judit lelkes csapatot verbuvált az egykori Junioros tervezőkből. Karitatív összefogással 2014 őszére elkészültek a kórház gyermekágyas részlegének felújítási tervei, melyek nagy tetszést arattak az osztály orvosai és nővérei körében. De a kórház nehéz anyagi helyzete miatt a kivitelezést nem tudták elkezdeni. Újabb jótékony összefogásra volt szükség, így a Lakberendezők Országos Szövetsége sietett a JFK projekt segítségére. Tagcégei és partnercégei számára meghirdette a lehetőséget, hogy termékekkel támogathatják a Dél-pesti Jahn Ferenc Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályát. A hír hallatán, számos cég ajánlott fel értékes adományt terméktámogatás formájában, így megkezdődhettek a felújítási munkálatok.

A nagyszerű, önzetlen összefogás eredményeként a „JFK projekt” első lépcsőjében két egyágyas baba-mama szoba készül el, hozzá tartozó fürdőszobával és előtérrel.

Ennek a mind látványában, mind szellemiségében példa értékű VIP „kórteremnek” lesz a jelképes kulcsátadása április 08-án 16.15-kor a Construma kiállítás „F” pavilonjában, az „Év Lakberendezője 2015” díjátadó esemény előrendezvényeként.

Köszönet illeti a kiváló munkáért és az önzetlen támogatásért az alábbi résztvevőket:

Tervező team tagjai: Moravcsik Éva, Kovács Ilona, Csáky-Nagy Krisztina

Projektvezetők: Kővári Judit és Ács Erzsébet

Támogatást felajánló cégek:

Junior Art Center Lakberendező Iskola,
AGC Glass Hungary Kft., Ajtóház Zrt., Apeker Kft., Baumit Magyarország, Elektro Kamleithner Kft. (Berker), Europa Design Hungary Zrt., Firhang Kft., Geberit Kft., Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály, Kekon Kft., Kludi Szerelvények Kft., Komandor Hungary Kft., Palatinus Fürdőszobaszalon, Philips Magyarország Kft., Rovitex Hungária Kft., Trilak Festékgyártó Kft., Villeroy & Boch Magyarország Kft., VS-Fürdőszoba

 

Tervek:

A JFK projekt első lépcsője a következő cégek felajánlásaival valósul meg:

 

Junior Art Center AGC Glass Hungary AjtóHáz Zrt.
Baumit Magyarország Elektro-Kamleithner Kft. Europa Design
Firhang Geberit Kft. Kekon Kft.
kludi logo280x188 Komandor Hungary Palatinus logo
Philips logo Trilak VS.Fürdőszoba