Ebben a könyvsorozatban azokat a szállodákat gyűjtötték csokorba, amelyek nem átlagosak. Amelyekbe, ha belép a turista, felkiált: „hú, ez igen!” Lakberendező szemmel is igen érdekes hoteleket és azok enteriőrjeit láthatunk a gazdagon illusztrált könyvekben. Ismerjék meg a világ legfantasztikusabb szállodáit!

 
A világ legszebb szállodái (sorozat: 1-5). - Fantastic Hotels of the World Ilyen például a vitorla formájú dubaji szálloda, amely a modern világ új csodája. De létezik olyan hotel is, amelyik jégből épült, és évente újra meg újra meg kell alkotni, mert elolvad. A vendégek rénszarvasbőrben alszanak, hogy ne fagyjanak meg. A víz alatti hotelbe csak búvárruhában lehet bejutni, mert a bejárat is mélyen a tengerben található. A nagy nyomású levegő miatt nem hatol be a víz a panzióba.

Egy afrikai szállót a fák lombjai közé építettek, így a turisták alatt sétálgatnak az elefántok. Dél-Afrikában az Elveszett Város, a Bahamákon pedig az elsüllyedt kontinens, Atlantisz született újjá, szálloda formájában. Las Vegas hoteljeiben a látogatókat szirének éneke csábítja, műtűzhányó és művízesés kápráztatja el, és a városban megcsodálható az egyiptomi Keopsz-piramis, az Eiffel-torony vagy New York, kicsiben, szállodává alakítva. Kanadában olyan hotelt építettek, ahol minden szoba más és más. A vendég választhat, hogy őserdőben, eszkimó kunyhóban vagy egy teherautó platóján akar-e aludni.

Bora Bora enyhet adó pálmafái közt mesés szálloda bújik meg, saját lagúnával, ahol a vállalkozó kedvűek együtt úszhatnak a teknősökkel. Xcaretben, Mexikóban a turisták delfint is idomíthatnak a hotel mellett, Mauritiuson pedig a golf szerelmeseit várják meglepetések.

A könyvsorozat második kötete annyiban hasonlít az előzőhöz, hogy azokat a szállodákat gyűjtötte csokorba, amelyek nem átlagosak és jóval többet nyújtanak, mint egy hagyományos luxusszálloda. Néhány dologban azonban különbözik az első résztől: belekerültek olyan szállodák is, amelyeket a vendégek tettek naggyá és híressé.

A Világ legszebb szállodái 5. részében földünk 20 legcsodálatosabb lakosztályáról olvashatunk. A lista a kötet szerzőjének személyes tapasztalata, valamint szállodai szakemberek és a vendégek véleménye alapján készült. Megleshetjük, hogy hol pihennek a világsztárok, a királyok és az államelnökök!
Mindez persze csak ízelítő a kötetből. Ismerjék meg a világ legfantasztikusabb szállodáit! Lakberendező szemmel is igen érdekes hoteleket és azok enteriőrjeit láthatunk a gazdagon illusztrált könyvekben.

 

A világ legszebb szállodái (sorozat: 1-5). – Fantastic Hotels of the World

szerző: Dr.Kiss Róbert Richard
Kiadó: MÉDIACOM HUNGARY KFT
Illusztráció: SZÍNES FOTÓKKAL
Oldalak száma: kb.260
Formátum: A4 (210×297 cm)
Nyelv: MAGYAR – ANGOL
Kiadás éve: 2005 – 2009

 

 

 

A világ legszebb szállodái (sorozat: 1-5). - Fantastic Hotels of the World 5.
« A 5 »