Az amerikai enteriőr-tervezőt, Frank Roop-ot az Architectural Digest a világ 80 legjobb lakberendezőjének egyikévé választotta. 2011 őszén jelent meg első könyve, ami üdítően új színt hozott a lakberendezés világába.

 

Frank Roop 1998-ban indította el saját enteriőr-tervező cégét, ám előtte alapos tapasztalatot szerzett az eleganciáról és a személyesre alakításról, abban az úri szabóságban, ahol fiatalként dolgozott. Itt leste el, és gyakorolta be azokat az alapokat, melyeket aztán számos lakberendezési korszak- és stílus befolyásolt. Az egészet átszűrte saját személyiségén, és olyan tervezővé vált, akinek egyediségén mindmáig átérződik a divat, a „couture” világa.

 

Nemrég jelent meg első könyve, a „The New Bespoke” (magyarra elég nehezen, de talán a „Az új személyreszabott”-ként fordítható), ami egy iránymutató mű. Az ipari tömegtermelésre válaszul, Frank Roop gyakran foglalkoztatja a helyi mestereket, és használja bútoraikat – vagy gyártatja le velük saját terveit – enteriőrjeiben. A könyv csodálatos fotóit az ismert fotós, Eric Roth készítette. Olyan enteriőröket láthatunk benne, mint az itt látható bostoni lakás, melyben az antik bútordarabok kézen fogva élnek a személyre szabott, egyedileg tervezett társaikkal. Az amerikai enteriőr-tervező nem hazudtolja meg magát, és a rá jellemző szürke-kék színekből a két emeletes lakás mindegyik szobájába jut…

 

Frank Roop - The New Bespoke

 

„The New Bespoke”

Az ismert amerikai enteriőr-tervező, Frank Roop monográfiája.
Könyv a divat-, a couture-inspirálta szobákról, melyekben láthatatlanul olvad össze az antik a modern kéziműves bútorral. Roop rajtahagyja kézjegyét mindegyik enteriőrön, sajátos színvilágával, és pazar bútor kombinációival.
Szerző: Frank Roop
Pointed Leaf Press, Fall 2011
ISBN 13: 978-0-9823585-9-7

 

Frank Roop - The New Bespoke