Nem csoda hát, hogy a szenvedélyes gyűjtő, Angie Hranowsky belsőépítész ebbe a modern házba szeretett bele. Lássuk mi történt a házban a felújítás során!

 

 

A padló termésköveit feketére pácolt tölgyre cserélték, újragondolták a konyha és a fürdőszoba téralakítását. Kiszedtek néhány válaszfalat és beépített szekrényt, minden ajtót, kilincset, fogantyút lecseréltek, és Angie tervezett egy klassz térelválasztót az étkezőbe.

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona 

A ház térszervezésén nem változtattak: a nappali és az étkező egymásba nyíló hatalmas falfelülete képgalériaként is szolgál. Tetszik, hogy a ház utolsó kis szegletében is található valami kis személyes apróság (pl. a gyerekek piros-kék árnyképe).

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

A konyhasziget jó döntés. Nem untatom Önöket a klasszikus háromszögben elhelyezett konyha munkafolyamatainak előnyeivel, de a lényeg: ki ne szeretne úgy főzni, hogy minden a keze alatt van egy lépésnyi távolságra?!

 

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

A ráncfelvarrt ülőbútorok jól mutatják, hogy egy kis törődés milyen csodákra képes. Egy igazán karakteres bútordarab – ha jó állapotban van – átfesthető, csiszolható, kárpitozható, újratömhető, és máris olyasmivel gyarapodtunk, ami nem jön szembe az utcán, csak a miénk, és egy laza csavarral a 21. század igényeinek is megfelel. Próbálják ki!

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

A házban használt anyagok mind nagyon nemesek. Tömörfa bútorok, márvány, üvegmozaik, jóféle terrazzo burkolatok. Ezek azok az avatatlan szem számára szinte teljesen észrevehetetlen dolgok, amitől egy-egy belső tér életre kel, elegáns lesz és grandiózus, de mégis (m)értéktartó.

A nappali szabadon álló kandallója calacatta márvány borítást kapott (az USA-ban calcutta gold néven fut). Ha még nem hallottak erről a márványról, ne szaladjanak el értelmező szótárért! Ezt is Carrarában fejtik, de jóval ritkább fajta. Még a carrarai márványként ismert kőzet vakítóan fehér, és halvány vénái miatt inkább homogén felületet mutat, addig a calacatta erős, hangsúlyos szürke vénáival egy rajzosabb felületet produkál. Aki a luxus érzetét akarja kelteni egy enteriőrben, bátran használja! A házban található összes munkapult is (konyha, fürdőszobák) ebből az anyagból készült.

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

A textilek, tapéták igazi színfoltjai az otthonnak, hangsúlyt adva egy-egy mondatnak, és gazdagítva a textúrák szemnek jóleső változatosságát. A tengeri fű a papír tapéta visszafogottan geometrikus mintázatával, a sematizált virágminták az igazi virágokkal, a pasztell az erős színekkel keveredik.

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

A felújítás tehát lehet jó móka, persze ha profi tervezővel van dolgunk (Angie Hranowsky jelen esetben) és profi kivitelezővel, aki a terveket szent írásként betartva dolgozik. Jól hangzik? Szerintem, az eredmény magáért beszél!

 

A szenvedélyes gyűjtő‘ otthona

 

 

 

Forrás:

Otthonok és Kertek