A bemutatott ház egy Hong Kong-i halászfalu közelében, a sziget délkeleti sarkában található, és maximálisan kihasználja a csodás panoráma kínálta lehetőségeket. Óriási üvegfelületei révén mindenhonnan pazar kilátás nyílik a tengerre, és az alant elterülő domboldalra. Erős horizontális tagozódás jellemzi az épületet, mely a teraszon és a trópusi klímájú kertben is folytatódik.

 

 

A lakás belseje modern stílusban berendezett. A természet szinte befolyik a házba, hiszen az óriási üveg felületek, az impozáns tolóajtók nemcsak a fényt engedik be a lakásba, de a természetre is ablakot nyitnak (szó szerint). A közelben kitermelt teak-fából, illetve a Csendes Óceán északnyugati régiójából importált nemesfákból készült burkolatok, márvány és cement használata jellemző a belső térre. Az enteriőr kortárs (contemporary), modern stílusát a burkolatokon túl a felhasznált anyagok és bútorok is erősítik.

 

Csupa üveg álomház Hong Kong-ból

 

 

A méretes épületben egy szinten találhatók a privát élettér részei: a nappali, étkező és hálórészek, míg a kiszolgáló személyzet lakrészei, illetve az egyéb terek (pl. garázs) foglalják el lejtős terepre emelt épület az alsó szintjét. A konyha mindennel felszerelt, amit egy társasági életet élő tulajdonos megkívánhat: dupla sütő, többlapos tűzhely, éttermi mosogató. Az étkező sokfős vacsorák lebonyolítására is alkalmas.

 

Csupa üveg álomház Hong Kong-ból

 

 

A lakberendezés az Olson Kundig Architects céget dicséri, akik gazdagon használtak különféle organikus anyagokat, fát, bőrt, vegyítve az európai modern illetve a szigetország tradicionális lakberendezésére jellemző kínai-stílusú bútorokat. Az eredmény egy igen elegáns, ám mindenféle sallangokat, hivalkodást mellőző enteriőr lett – egy igazi luxus villa..

 

Csupa üveg álomház Hong Kong-ból

 

 

További információ:

belsőépítészet:
Olson Kundig Architects
(www.olsonkundigarchitects.com)

fotók:
Benjamin Benschneider
(www.benschneiderphoto.com)
www.digsdigs.com

 

« A 6 »