Londonban, a Lordship Parkban található ez a régi, viktoriánus stílusban épült ház. A négy emeletes épület külseje teljesen eltér attól, amit az egyik első emeleti lakásban tapasztalhatunk. Az ugyanis a 60-as évekre jellemző – mára már retróssá szelidült – futurisztikus stílusban lett berendezve.

 

 

Jövő a jelenben - Egy futurisztikus enteriőr Az enteriőr meghatározója a fehér szín és a lekerekített fromák – még a kandalló is szokatlan körformát kapott. A barlangszerű, scifi-filmekben látott űrhajót idéző téralkotás – némi diszkós feeling-gel felütve – egyedivé teszi az otthont. Még a bútorok is hófehér kárpitozásúak. E tejfehér enteriőrt semmi nem töri meg, csak az itt-ott felbukkanó, tükörfényesre krómozott kiegészítők. Az egész lakás letisztult, és erősen funkcionális. Sehol semmi felesleges dísztárgy, vagy rikító szín. Az átlátszó „üveg”székek és a korai James Bond filmeket idéző láncfüggöny is segíti az időutazást. És ebben az „űrhajóban” lehet is időutazni, vissza az ártatlan hatvanas évekbe.

 

 

Azoknak pedig, akik szeretik az ilyen és ehhez hasonló stílusban berendezett lakásokat, csak pár apró tanácsot kell megfogadniuk, hogy hasonlóvá varázsolják saját otthonukat:

 

Jövő a jelenben - Egy futurisztikus enteriőr

– Használjuk a fehér szín árnyalatait bőven, jusson belőle mennyezetre, falra, padlóra sőt a bútorainkra is. Alkossunk monokróm enteriőrt. (Kizárólag a tiszta színek: fekete, vörös, sárga és kék, esetleg pink jöhet szóba – már ha, szükségünk van színekre egyáltalán. Ne feledjük: a színek csökkentik az időutazós, űrhajós érzetet – viszont növelik a „diszkós” feelinget.)

 

 

– Hagyjunk tágas (szinte üresnek ható) tereket, kevés (de annál hangsúlyosabb) bútorral.

– Építkezzünk egyenes, lekerekített sarkú formákból (pl. ajtók helyett, bútorok sarkán).

– Válasszunk korabeli, vagy utángyártott retrós berendezési tárgyakat.

– Használjunk bátran sok műanyagot, a skai (műbőr) és a PVC kifejezetten retro hatást kelt.

– Merjük feldobni otthonunkat krómmal, kristállyal – mindegy mi az, csak csillogjon.

– És ha kész van, dőljünk hátra kedvenc fotelünkben – kezdődhet az időutazás..

 

Jövő a jelenben - Egy futurisztikus enteriőr

 

Jövő a jelenben - Egy futurisztikus enteriőr

 

További info:

 

 

lordshippark.com
www.digsdigs.com

 

« A 8 »