Sheryl Crow neve nem ismeretlen az igényes zene kedvelői előtt. Az ő lakásaiba tekintünk most be. Szám szerint kettőbe – mert, hogy az igazi sztároknak mindig van több is – a Hollywood-i méretes telken lévőbe és az ő szerény New York-i, eklektikus (vidéki romantika vs bolhapiac vs ipari) hangulatú loftjába.

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

Az első pár fotón a művésznő kaliforniai otthona látható:
Maga az épület a környékre jellemző spanyolos stílusban épült. Los Angeles-re néző kertben megbúvik egy láthatatlan szélű medence is.

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

A lakás belseje kissé eklektikus, és áthatja a régiségek gyűjtésének szerelme. A nyílt tűzterű kandalló felett egy antik kerékpár lóg, előtte a modern vonalvezetésű, ám strapabíró kárpitozású ülőgarnitúra, a mennyezeten a hagyományos hacienda stílusú gerendázat sötére pácolva, a falak mindenütt vakítóan fehérek. Az antilopfej, a talavéra csempével burkolt lépcsőfokok, a méretes sizál szőnyeg, és a függöny nélküli, magas, karcsú ablakok – látszólag egymáshoz nem illő dolgok, ám itt egymás szomszédságában mindegyik jól érzi magát.

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

Az étkező le sem tagadhatja latin örökségét: a szent képek és szobrok, a míves székek az asztal körül, a kazettás ajtó és a fal mellé állított konzol a felette lévő tükörrel igazi kaliforniai hangulatot varázsol elénk. (A kertről és a lakásról további képek alul, a képgalériában láthatók.)

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

A művésznő másik lakása New York-ban található (ami ugyebár az amerikai távolságokat figyelembe véve szinte kötelező lokáció egy sokat utazó, több stúdióban is megforduló zenésztől). Ez egy loft, azaz egyterű apartman és szintén eklektikusra stílusban utazik.

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

Ha a Hollywood-i otthonról azt írtam „sok régiséget tartalmaz”, akkor itt ez fokozottan érvényes. Olyan a lakás, mintha egy régiség és antik bolt tulajdonosa ráhagyta volna örökségét a művésznőre. De ez nem baj, sőt, nagyon is hangulatos elegyet alkot a nagyon is modern, és nyűzsgő metropoliszon belüli szigetként. (További fotók erről az enteriőrről alul a képgaláriában láthatunk.)

 

Sztárok otthona - Sheryl Crow

 

 

 

Gyerekszoba Zuglóban - Kis Judit 1
« A 3035 »

 

 

Forrás:

Hollywood – az Architectural Digest magazin honlapja
Photography by Roger Davies
Portraits by Jim McHugh
és

New York – az ELLE honlapja