Nagyon sok érdeklődő telefont kaptunk, kedves olvasóinktól a lakberendezés kérdéseivel kapcsolatban. Ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy elindítunk egy rovatot. Kapott vázlat alapján, egy belső tér lakberendezése kétféle változatban készült el.

 

Változatok egy témára

Két konkrét terv készült erre az elosztásra, melyek egymástól nagyon különböznek. Ez az ingatlan egy 65 m2-es lineáris elosztású öreg ház, magas hátsó tűzfallal, amely egy zárt kertben áll. Korszerűtlen tetővel és nyílászárókkal. A cél a lehető legkevesebb átépítéssel modern élettérré való átalakítása. A fürdőszoba áthelyezése kevés falmozgatással járt, de így is világos, korszerű helyiség lett. Ezen kívül egy válaszfal került lebontásra, így a nappali zóna egy kb. 38 m2-es tágas térré alakult. Nagyon sok érdeklődő telefont kaptunk, kedves olvasóinktól a lakberendezés kérdéseivel kapcsolatban. Ezért szerkesztőségünk úgy döntött, hogy elindítunk egy rovatot. Kapott vázlat alapján, egy belső tér lakberendezése kétféle változatban készült el.

 

Változatok egy témára lakásbemutatók

 

 

I. változat – mediterrán

 

A nappali zóna burkolatát mészkövet utánzó, több méretű kerámia lappal készítették. A funkciókat mozaik berakás jelöli ki. A falak antikolt narancsszínűek, alul széles kő lábazattal. Felül a robosztus gipsz stukkó takarja a mennyezetvilágítást. A lámpák, a kisasztalok, a karnisok kovácsoltvasból készültek. A függönyök finom, dúsan redőzött fehér pamutból vannak, melyek a burkolaton is szétterülnek. Az ülőgarnitúra anyaga tengerifű, nyersvászon huzattal, ezt színes fényes szatén párnák élénkítik. A teret egy hatalmas antik aranyozott tükör tágítja. A nappalit az étkezőtől a kandalló és a ruhásszekrény által elképzelt vonal választja le. Az éjszakai zóna merbau-fából készült széles hajópadló barna színét ellensúlyozza a fal antikolt éj-kékje. A rusztikus sötét fából készült bútorokat a kecses kovácsoltvas ágy – fehérpamut függönyzéssel – és a cizellált lámpák finomítják. Csillogást a szatén ágytakaró és a párnahuzatok lopnak a térbe.

Általános jellemzők:

Padlófűtés, mennyezeti élvilágítás, kovácsoltvas kiegészítők.
Sötétbarna fájú bútorok, fehér vászon függönyök.
A háló kivételével mindenhol kerámia burkolat van.

 

Változatok egy témára lakásbemutatók

 

 

II. változat – minimál

 

A nappali zónában a konyha és a nappali terét egymástól négy különféle módon választottam le, anélkül, hogy a térérzetet csökkentettem volna.

 

  • márvány burkolat – faburkolat
  • a TV-ét is védő üvegfal
  • konyhapult bárpulttá emelése (takarja a főzést)
  • lámpasor

 

Mind a két térben a vanília és a bordó kontrasztját a semleges színek kísérik. A változatosságot inkább felhasznált anyagok textúrája adja. A további egységet fokozza a halogén beépített világítás is. Ezek együttesen összefogott, harmonikus, tágas hatást eredményeznek.

Általános jellemzők

Padlófűtés, mennyezeti halogének, római rolók, leegyszerűsített forma és színvilág, tágas terek. Az éjszakai zóna stílusa egyenes folytatása a nappali zónának. A halogéneket azonban itt saroklámpák, falikarok és asztali lámpák teszik meghitté.

 

Változatok egy témára lakásbemutatók

 

A terveket és a leírást, Gézárt Judit lakberendező készítette. Telefon: 06-20-392-0245 E-mail: gezart@invitel.hu

 

« A 8 »