Városból vidékre vagy fordítva? Egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája a Trendszigeten. Emellett feloldjuk a hivatásos lakberendezők és a házi otthonszépítés közötti ellentétet.

 

A hivatásos lakberendezők és az autodidakta otthonszépítők között van egy kimondatlan feszültség, pedig az ellentét könnyen áthidalható: hiszen mi is amellett vagyunk, hogy a lakberendező-belsőépítész olyan ötleteket, olyan trendeket mutasson meg, amely a Barkács Szalonban valósul meg. Ők adják a tervet, mi megmutatjuk a valóra váltást. Arról nem is beszélve egyébként – és erre más lapokban írt cikkeink a tanúk -, hogy a lakberendező számos berendezési tárgy, dekoranyag beszerzésekor kedvezményeket tud elérni, így „termelve ki” alkalmazásának az árát.

 

Zuhany a nappaliban

 

 

A jövőben tehát körvonalazódik egy ilyen irány a blogon, és ehhez mintákat láthattunk az idei Trend-szigeten, amelyet a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) rendezett be a BNV-n. Ács Erzsébet, a szervezet elnöke mutatta meg nekünk a 168 négyzetméternyi mintalakást, amely tulajdonképpen nem is egy otthon volt, hanem egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája.

 

Zuhany a nappaliban

 

 

A mottó: „vidék és város, elmosódott határok”. Magunkra ismertünk, hiszen mi egy pesti agglomerációs családi házban lakunk gyermekünk megszületése óta, előtte egy fővárosi lakásban éltük ifjúkori napjainkat. És pont ezt érzékelteti a Trend-sziget, amely loftlakásként mutatja magát belépéskor, fekete és sötét színekben, modern letisztult formákkal.

 

Zuhany a nappaliban

 

 

Ehhez egy fajta polgárpukkasztó lazaság is tartozik, hiszen a zuhanyfülke a nappaliban van, tetőkertet is építettek. Az egyik konyhaajtó helyén pedig érintőképernyős számítógép provokálja a tésztától ragadó ujjú háziasszonyokat. Amint véget ér a felhőtlen szinglikorszak vagy a párkapcsolat „járunk” része, és megszületik az első sivalkodó kis pelenkapusztító, a legtöbben elkezdenek vágyni az egységnyi területre jutó betonfelület minimalizálására, a csivitelő madarak és gyümölcsfák társaságára, valamint a flexet pótkarként használó nyugdíjas szakik szórakoztató társaságára reggel 6-kor.

 

Zuhany a nappaliban

 

 

Zuhany a nappaliban

 

 

Ezt tükrözi a kiállítás másik, rusztikusabb fele, amely azért némileg az olasz milliomosok anyagi szintjéhez passzítja a vidékiséget.

 

14685_0

 

 

De sebaj, a jövőben többet fordulunk a LOSZ-hoz tanácsért, csakis azért, hogy a szakmaiság, trendérzékenység és a saját munka lélekemelő öröme egyesülhessen nálunk, a Barkács Szalonban.

 

Zuhany a nappaliban

 

 

Fotó: ModernMama

Forrás:

http://barkacsszalon.blog.hu/