Az eklektikus lakberendezés lényege, hogy különböző lakberendezési stílusok nyugodtan megférhetnek egymás mellett az otthonunkban, a lényeg az egyensúly és a jó ízlés.

 

 

Az eklektikus stílusNem kell döntenünk, hogy klasszikus, egzotikus vagy modern minimalista lakásdekorációt válasszunk, használhatjuk az elemeket mindenhonnan, ha jó szemmel válogatunk elbűvölő eredményt kaphatunk. Az eklektikus enteriőrök harsányak, figyelemfelkeltők. Lázadás a sekélyes konfekció, az unalomig ismételt kispolgári – csak kárpitjában, színében különböző – áruházi bútorok ellen. Elegük van az egyhangú házgyári sablonlakásokból, az előre csomagolt ételekből, az átlag fizetésből és egyáltalán az „átlagból”. Felhasználják akár a korábbi történelmi korok berendezéseit is. Jellemző a megdöbbentő, a szokatlan, a színek kavalkádja. Lehet, hogy sokan megmosolyogják majd, amit látnak, de higgyék el, inkább irigylésre méltók. Lehet, hogy mi is különcök vagyunk a magunk módján? Nézzünk szét a lakásunkban!

 

Az eklektikus hatás rejtélye az össze nem illő tárgyak bátor kombinációjában rejlik – egy ilyen lakás mindig izgalmas és örökké megunhatatlan. Ebben a lakberendezési irányzatban biztos, hogy tetten érhető a művészet, és még harmonizál is a benne otthonra találók egyéniségével. Életrevaló, magabiztos, remek stílusérzékkel megáldott lakástulajdonosok válasszák maguknak ennek az izgalmas, montázsszerű enteriőr sajátos varázsát.

 

Aki ragaszkodik a letisztult, egységes formákhoz, az semmiképpen se vágjon bele egy bohókás, mások által akár meg is mosolygott berendezés kialakításához. Ne rettenjen meg senki attól, hogy a régi és új bútorok egymás mellé kerülnek, esetleg egy-egy darabért a bizományiig kell elmenni. Minden csak az egyéniségen múlik, merjünk felkavaróak lenni! Mindenki számára választási lehetőséget nyújt otthont teremtő munkájában, annak a veszélye nélkül, hogy az ilyen stílusban megkomponált lakásbelsőt bármely divathullám esetleg elavulttá, értéktelenné tenné.

 

Az eklektikus stílus
« A 8 »