2006 novemberében írtam már a bejárható gardróbról: „Gardrób – avagy, ahol a ruhák laknak (pár szó a bejárható gardróbról)” címmel. A mostani írás apropóját az adja, hogy volt alkalmam belesni néhány sztár gardróbjába – és amit láttam, megosztom mindenkivel…

 
„A cipők csodásak, még ha nem is mindig kényelmesek…” – mondta Kimora Lee Simmons, a feltörekvő és igen tehetséges divattervező. (Ő egyébként gardróbjának minden – cipő és ruha – darabját lefényképeztette és számítógépen tárolja, a könnyebb összepárosítás és a tökéletesre összepasszolás érdekében.)

 

Ahol a cipők laknak - Sztárok gardróbjai
Nos, ez azért talán túlzás, de az sem mindennapi amit Mariah Carey vagy Christina Aguilera walk-in-closetjében (bejárható gardrób) láthatunk: több száz pár cipő, és hasonlóan nem kevés – fellépő és utcai – ruha.
Persze, könnyű a sztároknak – mondhatnák. És valóban, nekik pénz és négyzetméter is bőséggel rendelkezésre áll, hogy megvalósítsák álom gardróbjukat. A mellékelt fotón például a híres divatdiktátor, Ralph Lauren saját lakásának (és saját tervezésű) bejárható gardróbját láthatjuk (forrás: Architecturel Digest). Itt ugyan – a hölgyekkel ellentétben – nem a cipők uralják a polcokat, és határozottan maszkulin darabok sorakoznak a fal mentén, de azért stílusért és kényelemért neki sem kell a szomszédba mennie.

Ahol a cipők laknak - Sztárok gardróbjai

Csak nőknek (?)

És, ha férfitársaim azt gondolnák a cipő, táska és egyéb kiegészítők csak a nőkre vannak eszeveszett vonzó hatással, hát tévednek. A mellékelt képen bemutatom a nemrég nálunk is koncertezett Elton John „szemüveg gardróbját” !!! (fotó: Architectural Digest)
Igen, jól olvasták: szemüvegek, többnyire napszemüvegek – szinte mind a sztár szinpadi fellépéseinek kellékei. Nos nem mondom, hogy én akár el is laknék ebben a szobában, de hogy egy optikus szalon biztos megirigyelné a választékot az ziher… (Elton John férfiasságáról pedig most nem nyitok vitát.)

 

Ahol a cipők laknak - Sztárok gardróbjai
A lényeg: ha megtehetjük építsünk párunknak akkora amerikai-gardróbot, ahova tényleg „beköltözhet” (walk-in-closet) és nyugodtan válogathat kedvére ruhái, cipői, táskái közül. Mondom: ha megengedhetjük magunknak. Mi tévő legyünk azonban, ha ennek fele sem fér el a panel lakásunkban? Nos, ilyenkor nem marad más választás: hívjunk egy lakberendezőt, aki segít a renlelkezésre álló hely maximalizálásában és lehető leglogikusabb kihasználásában.

A LOSZ honlapján megtalálhatja ezt a kollégát (használja a „Lakberendező kereső” funkciót honlapunk fejlécében)…

 

 

Christina Aguilera és a 200 pár cipő (plusz a csizmák, papucsok)...
« A 12 »