Mindannyiunkban benne él az otthon biztonsága, nyugalma, amiből jó kilépni a világba, s aztán jó újra megérkezni, hazatérni. Van ebben az érzésben egyfajta természetesség, evidencia, amit oly jó átélni nap mint nap.

 
Üvegművészet Sokan vagyunk, akik szeretjük az otthonunkat. Egyéniségünknek és igényeinknek megfelelően rendezzük be, saját magunk és mások örömére. Fontosnak tartjuk, hogy a bennünk lévő harmónia és derű környezetünkben is jelenjen meg, mivel ebből is erőt meríthetünk életünk sötétebb pillanataiban. Ilyenkor még inkább becsüljük otthonunkban az egyedi művészi alkotásokat, hiszen eszünkbe juttatják az olcsó tömegcikkek világában, hogy különleges és senki mással össze nem téveszthető, soha meg nem ismételhető emberek vagyunk, igazi műalkotásai egy magasabb intelligenciának. Mindegyikünkben ott ragyog az a fény, ami a legbelsőbb lényegünk, s ez melegséggel, örömmel tölt el bennünket.

Az ólomüvegek pontosan ezt a szivárvány minden színében pompázó, gyönyörű fényt hozzák otthonunkba, tükrözve saját belső ragyogásunkat. Hiszen aki színesen, igényesen, tartalmasan éli életét, az szereti maga körül is a míves tárgyakat és a színes egyéniségű, belső békét sugárzó embereket.

Mindannyiunkban benne él az otthon biztonsága, nyugalma, amiből jó kilépni a világba, s aztán jó újra megérkezni, hazatérni. Van ebben az érzésben egyfajta természetesség, evidencia, amit oly jó átélni nap mint nap. Ismerősek a bútorok, a falak, a padló, érezni lehet a stílust, az odafigyelést, a minőséget. Mégis érhetnek bennünket meglepetések, ha a napszakok és a világítás változásainak játékos fénytáncában gyönyörködünk, csodálva ólomüveg ablakunkat, ajtónkat. Ahogy a nap életre kelti az üveget, abban megismétlődik a teremtés csodája. A fény átjárja az üveget, az pedig bőkezű eleganciával szórja elénk a varázslatot. Ez már a fantázia birodalma is. Vonzó hely, ráadásul a sajátunk. Minden érzékszervünket birizgálja.

Az őrült szépség, a csapdába ejtett fény, mélységes optimizmusunk táplálója.
A színes ragyogás esszenciája. Kívül-belül.