LOSZ Akadémia

Tűzvédelem a közületi és szolgáltatóterek tervezésekor

LOSZ Akadémia összefoglaló

 

A MaxCity Lakberendezési Áruház rendezvénytermében ismét sokan összegyűltünk május 8-án, hiszen fontos témát érintettünk. A tűzvédelemről volt szó, ami elsősorban a közületi és szolgáltató terek tervezésekor befolyásolhatja a lakberendezői és belsőépítészeti munkát.

Az első előadó Kovács Kristóf okleveles Gépészmérnök, Tűzvédelmi szakmérnök alapos beszámolóját hallgathattuk meg. Érdemes volt figyelni, hiszen az aktuális jogszabályokon túl, megismerhettük a tűzveszélyességi osztályok besorolását, a tűzvédelmi osztályokat építőanyagokra, kockázat meghatározását és annak fokozatait és még rengeteg sok hasznos információt pl. hogy mi engedélyköteles, és mi nem.

Az előadás végén következett a tesztírás ezzel kapcsolatban, majd az ebéd szünet. Nagyon köszönjük Szalay Katának aki hónapról-hónapra gondoskodik a catering szolgáltatásról. Nagyon gusztusos, egészséges, és finom falatokat állít össze a résztvevők részére.

Ezután Diósné Vass Gyöngyi a Diotex-Bio KFT-től az antibakteriális textíliák műszaki paramétereit és felhasználási területeit ismertette velünk egy-egy konkrét referenciával. Megismerhettük az okos textil tulajdonságait, természetesen szorosan kapcsolódott a tűzvédelemhez is, hiszen ezek a textilek lángmentesek. Láthattunk képeket, hogy hogyan viselkednek ezek a textilek tűzesetkor egy hagyományos textillel összehasonlítva. Szó esett még az alumínium bevonatos árnyékolókról lángálló kivitelben , és a Climatextil új generációs bútor szöveteiről is.

A nap második felében a tapétákat és a melegburkolatokat is megnéztük tűzvédelmi szempontból. A Top-Trade KFT nyugalmazott műszaki igazgatójától Kende Lászlótól hallhattunk előadást ezzel a témával kapcsolatban. Itt is sok szempontot figyelembe véve, és körültekintően kerülnek betervezésre ezek az anyagok, hogy ne csak a design, hanem a tűzvédelem oldaláról is megfeleljenek a követelményeknek. Ezeket a szempontokat ismerhettük meg ezen előadás kapcsán.

Az oktatási napot a Király-Panel KFT beszerzési és vállalkozási igazgatójának Király Lászlónak előadása zárta. A ClickWall új építőelem és dekor-falburkolatrendszert ismerhettük meg, amely ugyancsak megfelel a tűzvédelmi előírásoknak. Széles körű a felhasználási területe, és a kisfilmen láthattuk mennyivel egyszerűbb és gyorsabb a felrakása a hagyományos gipszkartonos eljáráshoz képest.

Nagyszerű napot zártunk, és rengeteg információval gazdagodhattunk, minden oldalról alaposan körbe járva amit a tűzvédelemről tudni kell. Speciális anyagok állnak rendelkezésünkre, amelyek ezen követelményeknek megfelelnek.Izgatottan várjuk a következő Akadémia napot! Gyertek el ti is minél többen!

 

Bori Éva

lakberendező

 

LOSZ Akadémia

LOSZ Akadémia május