Kozák Ágnes – Az év pályakezdő lakberendezője 2013.

 

 „Nem mondták, hogy lehetetlen, úgyhogy megcsináltam!”

 

Igen ez Ő, Kozák Ági, aki nem tudja, hogy lehetetlen, ezért nem csak minden erejét, hanem szívét lelkét is beleadva megcsinálja. Ő is messziről indult – vagy lehet, hogy nem is olyan messziről …

 Kozák Ágnes - LOSZ

 

Kozák Ágnes (K.Á.): – A Színművészeti Egyetemen végeztem, de már ott is hallgattam művészettörténetet, azt gondolom, hogy az érdeklődés eredetileg is kódolva volt bennem.
Édesapámat kezdte el érdekelni az építészet. 400 házat rajzolt meg, melyből egy meg is valósult. Régi álmom vált valóra azzal, hogy a Stílusházban elvégeztem a lakberendező képzést. Szívet melengető megerősítést is kaptam, hiszen az „Év hallgatója” lettem.

 

Viczán Ágota (V.Á.): – Ennél eredményesebb indulás nehezen képzelhető el. Te lettél az „Év hallgatója” majd az „Év pályakezdő lakberendezője”. A helyeden vagy, megérkeztél egy olyan szakmába, ahol sikered van.
K.Á.: – Igen, boldog vagyok, hogy ilyen elismerést kaptam, habár nagyon meglepődtem! Mert olyan ember vagyok én, aki nem sajnálja az időt és a fáradtságot arra, hogy összehozzon egy igazán klassz dolgot, mégis, a kétségeim elsöprésére kellenek a pozitív visszacsatolások. Különben nagy lendülettel látok neki minden új munkának. Sokszor kérés nélkül több változatot készítek. Szaladnak a gondolataim, én pedig szépen papírra vetem őket.

 

V.Á.: – Terv, álom?
K.Á.: – Szeretem a térszervezést, kipróbálnék egy jó kis közületi teret-vegyes rendeltetésű egységek, közös és magán szektor aránya, design és funkcionalitás. Egyszóval izgalmas feladat lenne.

 

V.Á.: –..és stílusban mi áll a legközelebb a szívedhez?
K.Á.: A posztmodern, az art nouveau és pimasz módon azt is állítom, hogy van jó giccs. A giccses tárgyak használata azt jelzi, hogy „nem veszem olyan komolyan magam”.

 

V.Á.: – Nagyon szimpatikus ez a hozzáállás, mert a természetes létezés számomra is követendő példa! Záró gondolatként pedig álljon ismét egy idézet Bertrand Russel-től: „Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel!”