A LOSZ Év Pályakezdő Lakberendezője 2015 szakmai díjasa: Somlyai Tamás

 

 

Somlyai Tamás

 

„A titok, hogyan leljünk örömet munkánkban, egyetlen szóban rejlik: kiválóság. Ha az ember tudja, hogyan csináljon valamit igazán jól, máris örömét leli benne.”

Pearl Sydensticker Buck

 

 

Viczán Ágota

Csodálatos rajzok, milliméter pontossággal kidolgozott részletek, nemes anyagok – ezeket láttam Somlyai Tamás pályamunkájában.
…és nem csalódtam, amikor megérkezett a rajzok embere.
Árulkodnak rólad a terveid… pontosan mesélnek?

 

Somlyai Tamás
Igen valóban nagyon gondos, precíz ember vagyok. De talán másképp nem is érdemes.
A minőségi anyag használat, a színvonalas precíz kivitelezés híve vagyok. Minden folyamatot ellenőrzök a hibátlan eredmény érdekében.

 

V.Á.
Hogy indultál, honnan táplálkozik a maximalizmusod?

 

S.T.
Debrecenben születtem, reklám grafikával foglalkoztam. Később Budapestre költöztem és 3D-s animációkat készítettem, Sztevanovity Dusán reklám stúdiójában. Ez rendkívüli élmény volt, nagyon jó munkahely, nagyon kedves kollégák között.
2005-ben aztán elérkezett az idő, amikor beköltözhettem az első saját lakásomba. Nagyon boldog voltam és óriási lelkesedéssel láttam neki tenyérnyi saját otthonom kialakításának.
Újabb és újabb ötletekkel álltam elő, melyeket szép sorban meg is valósítottam. A barátok elismeréssel adóztak a munkámnak és ők mondták első ízben, hogy érdemes lenne lakberendezéssel foglalkoznom. Aztán évekkel később az élet úgy hozta, hogy valóban elkezdtem tanulmányaimat a Junior Art Centerben, Mózer Noémi osztályában.
Ritkaság volt a férfi a csapatban, hoztam a férfias, monokróm tervezési vonalat.

 

V.Á.
Valóban hoztad a férfias vonalat, de azért nagyon elegáns, trendi színekkel is dolgozol!

 

S.T.
Kedvencem a modern és a minimál, de szeretem finomítani textilekkel. Trend követő vagyok.
Folyamatosan tájékozódom a világ design újdonságairól és nagyon örülök, hogy a szakmai nyertesnek lehetősége lesz megnézni a milánói kiállítást, ahol 2017-ben az Euroluce vagyis a világítás technikával foglalkozó szakkiállítás is lesz.

 

Óriási lehetőséget látok a világítás technikában. Rohamosan fejlődő iparágról van szó, melyben hatalmas potenciál rejlik. Úgy lehet öltöztetni a belső tereket fényekkel, mint régen a textilekkel.

 

Nagy szeretettel használok különleges álmennyezeti megoldásokat, melyek egyedi ízt adnak az enteriőrnek.
Ezek az egyedül álló, exclusive elemek teszik kivételessé a terveimet és okoznak nagy örömet a megrendelőimnek, mert egy szép otthonba hazaérni egy nehéz nap végén igazi öröm. Ha az ember jól érzi magát saját otthonában, az már önmagában képes feltölteni energiával. Ezért mindenkit arra bátorítok, hogy ne féljen megvalósítani a számára ideális lakóhelyet. Hiszem, hogy a szakmámra szükség van, és hogy az emberek segítségére lehetek a számukra tökéletes otthon kialakításában.

 

Az interjút Viczán Ágota készítette.

 

Tekintsék meg Somlyai Tamás szakmai díjas munkáját!

 

 

Somlyai Tamás